Приготування їжі зменшує ризик інсульту

Малорухливий спосіб життя — один з ключових факторів ризику інсульту.

Вчені з Університету Алабами досліджували зв'язок між різними рівнями щоденної активності і ймовірністю інсульту. Доведено, що навіть найлегші навантаження вже скорочують ймовірність гострого порушення мозкового кровообігу, інформує Ukr.Media.

Американські вчені довели, що малорухливий спосіб життя — один з ключових факторів ризику інсульту поряд з гіпертонією. І навіть найлегші види фізичної активності на кшталт піших прогулянок або роботи в саду зменшують ризик цього найнебезпечнішого порушення в роботі мозку.

Відзначимо, що інсульт має деякі загальні фактори ризику з інфарктом, але іноді у них бувають і різні причини. До останнього часу наука не вивчала інтенсивність фізичних навантажень, які можна оцінювати за допомогою, наприклад, акселерометрів, і ймовірність розвитку інсульту.

Дослідження показало, що чим менше люди проводили часу в сидячому положенні, тим нижче у них була ймовірність інсульту. При цьому активність від помірної до високої найбільш сильно скорочувала цю небезпеку, але навіть найлегший різновид тренувань все одно давав якийсь додатковий захист від інсульту.

Фізичні навантаження діляться на легкі, помірні і високоінтенсивні. Легка активність — це потягування, повільна піша ходьба, навіть перегляд товарів в магазинах, прогулянки по будинку, приготування їжі, миття посуду, заправка ліжка і гра на піаніно. Все годиться для того, щоб захиститися від інсульту.

Источник