Чим найкраще почистити імбир, щоб мінімізувати відходи та інші кухонні лайфхаки

Хитрощі для спрощення процесу приготування їжі.

Будь-яка господиня не відмовилася б спростити процес готування, який зазвичай забирає багато часу і сил, інформує Ukr.Media.

Зробити це можна, скориставшись перевіреними порадами, — так приготування сніданку або вечері піде значно швидше, і ви не будете відчувати гнітючу втому, виходячи з кухні.

  • Знадобився очищений корінь імбиру? Відкладіть ніж в сторону і озбройтеся чайною ложкою — завдяки такому оригінальному способу очищення відходів буде значно менше.
  • Якщо потрібно видавити весь сік з лимона, перед цим покатайте його по столу, натискаючи долонею, — так вдасться вичавити все до останньої краплі.
  • Почистити велику кількість часнику тепер не проблема. Занурте його на 10-15 хвилин у воду, а потім перекладіть в банку або металеву кружку і інтенсивно потрясіть — часник очиститься самостійно.
  • А ось позбутися від запаху овоча, яким просочилася обробна дошка, можна за допомогою оцту. Якщо ж поверхня смердить рибою, натріть її скибочкою лимона.
  • Готуєте щось солоденьке? Не забудьте додати в десерт дрібку солі — так смак страви стане багатшим і більш насиченим.
  • Якщо ж належить посмажити рибу і ви боїтеся, що вона прилипне до сковорідки, обсушіть тушку за допомогою паперових рушників і змастіть соком лимона. Смажити варто лише тоді, коли сковорода, змащена олією, гарненько розжариться.

Источник