Вчені довели, що достатня кількість кави у раціоні жінок знижує ризик розвитку раку у них

Жінки, які п'ють достатню кількість кави, рідше хворіють на рак.

Кава може майже на третину знизити ризик захворіти на рак ендометрія, якщо п'ється в достатній кількості, — це показало дослідження Японського товариства акушерства і гінекології, інформує Ukr.Media.

Рак ендометрія є поширеною формою раку матки, він характеризується розвитком злоякісної пухлини у слизовій оболонці матки. Точна причина виникнення цього виду раку досі не відома, але, з іншого боку, вчені з'ясували, що жінки можуть зробити, щоб запобігти хворобі. Фахівці Японського товариства акушерства і гінекології зробили висновок, що ефективним органічним способом профілактики раку ендометрія є вживання кави.

"У жінок, які п'ють найбільше кави, ризик розвитку раку ендометрія на 29 % нижчий, ніж у тих, хто п'є її мало, рідко або не п'є зовсім", — таке їх резюме.

Попередньо японськими медиками були проаналізовані 24 дослідження, які вивчали ефекти, що пов'язані з вживання кави. В цілому вони містили дані про понад 699 000 осіб.

Вчені не назвали певну кількість чашок кави, яку слід випивати жінкам. Але вважається, що вживання напою не має значно перевищувати 400 мл на день — це приблизно чотири чашки кави.

Протираковий ефект кави дослідники пояснюють дією її хімічних компонентів, включаючи катехіни, кофеїн, ферулову і кумарову кислоти. Усі вони є фенольними сполуками, які мають виражену антиоксидантну і протизапальну властивості.

Источник