Той самий соус для м’яса та риби — сацебелі по-мегрельськи

Обов'язково приготуйте і скуштуйте його з шашликом — пальчики оближете!

Цей соус не потребує представлення. Сацебелі по-мегрельськи або мегрельський соус — це ідеальна добавка до будь-якого м'яса та риби!, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Червоний болгарський перець — 3 кг;
  • Помідори (бажано сливоподібні) — 2 кг;
  • Гострий червоний перець — 500 гр.;
  • Часник — 2-3 головки;
  • Цукор — 100 гр.;
  • Сіль за смаком;
  • Винний оцет — 300 мл;
  • Рослинна олія — 300 мл.

Приготування:

М'ясистий червоний болгарський перець відправте в духовку запікатися при 200-220 градусах на 40 хвилин.

Тим часом прокрутіть сливоподібні помідори та часник через м'ясорубку.

У запеченого болгарського перцю зніміть шкірку, а також видаліть стебло та насіння.

Червоний гострий перець запікайте при 200 градусах, але всього 10 хвилин, бо у цього перцю шкірку знімати не потрібно. Насіння краще заздалегідь видалити, якщо ви не любите занадто гостре.

Пробийте перці занурювальним блендером.

З'єднайте разом із помідорами та часником, поставте на плиту. Після закипання зменшіть вогонь, влийте оцет та олію. Потім поступово всипте цукор і посоліть до смаку. Уварюйте 40-60 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи, щоб соус не пригорів.

Потім розлийте готовий соус по банкам або пляшкам. Після остигання соус загусне. Він ідеально підходить до будь-якого м'яса, а особливо до шашликів!

Смачного!

Источник