Кухонні хитрощі, які стануть в нагоді абсолютно кожній жінці

Кулінарні секрети грамотної господині.

Кулінарні секрети не тільки полегшують працю господині, але і роблять її приємніше. Такі хитрощі стануть в нагоді абсолютно будь-якій жінці!

Якщо ви частенько готуєте заварний крем для десертів, то підготуйте суху суміш, з якої крем виходить за хвилини і завжди вдалий. З'єднайте в чаші 800 гр. цукру, 130 гр. яєчного порошку, 330 гр. кукурудзяного крохмалю, 40 гр. ванільного цукру і 1/3 ч. л. солі. Перемішайте і пересипте в суху скляну ємність. Зберігати можна кілька місяців. На 0,5 л молока потрібно 230 гр. сухої суміші, інформує Ukr.Media.

Трохи молока влийте в суміш, розмішайте і розбийте грудочки. Решту молока сильно нагрійте і тонкою цівкою влийте в суміш. Переставте на вогонь, після закипання і загустіння варіть 1 хвилину, вимкніть. У остиглий заварний крем можна додати вершкове масло кімнатної температури або збиті вершки для більш стабільного крему.

Якщо ви купили недостиглі банани, поступіть в такий спосіб. Покладіть їх у форму для запікання, прямо в шкірці, відправте в духовку при 120 градусах на 15 хвилин, якщо банани з холодильника, і на 10 хвилин, якщо вони кімнатної температури. Банани не приготуються, а саме дозріють!

Домашній загущувач для соусів — справжня паличка-виручалочка. Він ніколи не залишає грудочок, зберігається довго і завжди під рукою — в морозилці. У сковороду вилийте 170 гр. рослинної олії, всипте 220 гр. муки, обсмажте трохи. Перекладіть в контейнер, відправте в морозилку. У соус знадобиться всього 1 ст. л. такого згущувача: він відразу розходиться в гарячому соусі, загущує і не утворює грудочок!

Щоб акуратно почистити яйця, не захоплюючи білок, для цього просто розбийте їх під водою і почистіть також у мисці з водою — не виймаючи.

Якщо у вашій родині люблять пити чай або воду з лимоном, заморозьте часточки в формочці для льоду разом з водою. Такий лимонний лід ідеальний для чаю: він трохи охолоджує його і водночас додає лимонний смак.

Точно так само можна вчинити і з зеленню: нарізати, розкласти у формочки для льоду, залити водою, заморозити. Однієї часточки вистачить, щоб додати в гарячий суп: він охолоне + буде додана свіжа зелень.

Печений часник набагато смачніше звичайного. Приготуйте відразу кілька головок часнику, щоб не готувати по парі зубчиків і витрачати на це час. Для цього головки часнику просто покладіть в невелику форму і запікайте при 180 градусах приблизно 40 хвилин. Потім відріжте у часнику ту частину, де ростуть корінці, і видавіть готові зубчики в банку, залийте рослинною олією. Зберігайте в холодильнику і використовуйте в міру потреби: наприклад, в соус або при приготуванні страв. Це дуже смачно!

Источник