Чому рис, що постояв у холодильнику, вважається корисним

Рис, що постояв у холодильнику, приносить багато користі людському організму.

Рис, що зберігався у холодильнику деякий час, стає корисними у багатьох сенсах продуктом — наприклад, він може посилювати захист організму від раку, інформує Ukr.Media.

Китайські фахівці рекомендують вживати у їжу охолоджений варений рис.

"Корисні властивості вареного рису за низької температури значно посилюються: у ньому з'являється велика кількість стійкого крохмалю, що допомагає людині за наявності багатьох проблем зі здоров'ям".

Вони пояснили, що засвоєння стійкого крохмалю організмом відбувається повільно — це, своєю чергою, перешкоджає різкому підвищенню рівня цукру у крові, покращує природні механізми його регулювання. "Побічним ефектом" цього стає тривале відчуття ситості, що допомагає не переїдати, скидати зайву вагу.

"Стійке відчуття ситості є важливим для діабетиків, пацієнтів з гіпертонією і людей з ожирінням".

Однією з важливих корисних властивостей рису з холодильника є його позитивний вплив на імунітет. Бактерії кишківника, що харчуються стійким крохмалем, синтезують олійну кислоту, завдяки якій поліпшується баланс кишкової флори, що позначається і на стані імунної системи — вона активізується у боротьбі з патогенами і злоякісними клітинами.

Як зберігати рис у холодильнику

Фахівці радять не чекати на повне охолодження рису після варіння, щоб уникнути появи у ньому бактерій. Взагалі продукт потрібно охолоджувати 24 години — концентрація стійкого крохмалю у ньому після цього стає максимально високою.

Источник