Чому не варто готувати їжу на гарячій воді з-під крана: мало хто знає про це

Відповідь дали експерти.

На наших кухнях стабільно працюють два крани з водою різної температури, і деякі господині не бачать різниці, використовуючи для приготування їжі як холодну воду, так і гарячу. Тим часом гаряча вода як рідина для приготування їжі може бути вкрай небезпечною для здоров'я, інформує Ukr.Media.

В чому різниця

Між гарячою та холодною водою є суттєва різниця, і справа не лише в температурі. Вся вода піддається спеціальному очищенню від різних домішок, шкідливих компонентів, які можуть завдати шкоди організму. Після очищення холодна вода надходить через сховища до міської водопровідної системи, і її можна використовувати для приготування їжі. Гаряча вода, звичайно, будучи холодною та очищеною, надходить у спеціальні котельні. Там нагрівається та вирушає до споживача.

Ось тут починається найцікавіше. У процесі нагрівання в гарячу воду додають особливі речовини, щоб попередити корозійний процес усередині труб. Звичайно, фахівці пильно стежать за концентрацією речовин, тому вона не повинна завдавати шкоди здоров'ю.

Що насправді

Насправді справи набагато гірші. Найчастіше міська водопровідна система залишає бажати кращого, тому в гарячу воду додають більше спеціальних речовин, що перешкоджають корозії труб.

Але треба розуміти, що хімічна промисловість не є всесильною, тому препарати не захищають метал від руйнування, і його частинки потрапляють у гарячу воду. Тому гаряча вода, поки вона дійде до вашого крана, збирає та розчиняє величезну кількість шкідливих речовин. Саме тому гарячу воду з крана вживати ні для пиття, ні для приготування їжі не рекомендується. Хоча фахівці кажуть, що холодну воду пити з крана можна, лікарі цього робити не радять. Для пиття та приготування їжі слід використовувати бутильовану або воду із фільтру.

Источник