Як потрібно вибирати ікону і просити у неї, щоб допомога була швидкою

Дотримуючись кількох рекомендацій, можна налаштуватися і донести слова молитви.

У скрутних ситуаціях, щоб полегшити або поліпшити собі життя, людина вдається до допомоги святих образів. Але як у ікони просити допомоги і захисту, знає не кожен. Прохання або побажання повинні вимовлятися належним чином, щоб вони були почуті, інформує Ukr.Media.

Як потрібно вибирати ікону для молитви

Люди часто вдаються до допомоги святих, коли потрапляють в скрутні становища. З'являється відчуття, що в світі немає більшої сили, яка зможе допомогти і почути їхні прохання. В такому випадку молитва перед святим образом для людини іноді є рятувальним кругом.

Перед іконами молилися і у давнину, щоб позбутися від захворювань важковиліковних, в бідах і інших прикрощах.

У храмах зберігаються ікони, які дарують чудодійне зцілення, і до них часто люди їдуть з різних куточків країни. Але в такому випадку вони шукають засіб, щоб вирішити свої труднощі, а не шлях наближення до Господа.

Неважливо, який лик може бути на іконі, щоб почати молитися. Її потрібно відчути, щоб вона притягувала і мала у своєму розпорядженні до спілкування. Іноді людина молиться багато разів біля тієї ікони, на яку їй вказали, але нічого не відбувається. Для цього є кілька причин:

  • Не було щирості. Ймовірно, ще не настільки на душі важко, щоб побачити в образі співрозмовника і слухача;
  • Образ не сприймається, помилковий або надуманий.

Молитися можна біля будь-якої ікони. Людина з особистих відносин до образу повинна вибрати ікону. Навіть у Серафима Саровського була кохана — лик Божої Матері, біля якої він молився, відчував її серцем і душею.

Як просити у ікони

Звернення до святого образу виражається в молитві. Вона може бути тією, яка записана в акафістах, кондаках та інших словоформах. Але і та, яка йде від чистого серця, з глибини душі, не менш значуща. Вона буде швидше буде почута і впроваджена в життя для швидкої допомоги.

Читати можна "Отче наш", приєднуючи до цих слів будь-яке своє прохання. Є ще одна дуже сильна молитва, яка прирівнюється до тієї, яку Христос читав в Гефсиманському саду:

"Отче Мій! Якщо можливо, нехай мине мене чаша ця, втім, не як я хочу, але як ти".

Що людина повинна пам'ятати, коли приступає до молитви:

  • Важливість слів в молитві, не забувати про її мету. Вона призначена вихваляти Небесного Батька, щоб знайти з ним духовний зв'язок;
  • Мати впевненість, що всі слова будуть почуті. Якщо виникає сумнів, що слова летять в порожнечу, то толку від такої молитви не буде;
  • Розуміти сенс молитви, а не вимовляти її завчено. Молитва "Отче наш" допомагає знайти натхнення;
  • Необхідно зосередитися. Петро і Павло робили настанови для віруючих: потрібно під час її прочитання бути стриманим і тверезим, не сплячи в ній. Коли думки зайняті чимось іншим, то складно залишатися в молитві.

Перед іконою людина не тільки виливає свої прикрощі, а й просить про прощення гріхів. Не у всіх є багато часу, щоб молитися, чи немає такої звички. Але для прочитання "Отче наш" досить 20 секунд, і таких відрізків протягом дня може бути багато. Це допомагає знайти час для спілкування з Богом.

Источник