Як правильно заморозити хліб, щоб він залишався свіжим тижнями

Хитрощі заморожування хлібобулочних виробів.

Для збереження хліба дуже добре підходить його заморожування, інформує Ukr.Media.

Таким чином, ви можете зберігати надлишки хліба або продовжити його свіжість до наступного дня або довше.

Після випічки хліб досить швидко втрачає свою свіжість і хрустку скоринку.

Однак якщо ви заморозите його, поки продукт знаходиться у свіжому стані, то після розморожування він стане абсолютно таким же.

Як заморозити хлібобулочні вироби

При заморожуванні хліба необхідно пам'ятати, чим свіжіший хліб покласти на зберігання в морозильник, тим смачнішим він вийде при розморожуванні.

Тому найкраще заморожувати хліб, який ще хрумтить, але, звичайно, добре охолов.

Перед заморожуванням також корисно порізати хліб на шматочки. Це можуть бути скибочки або порції хліба, яких достатньо для одного прийому, наприклад, для сніданку. Таким чином, ви зможете кожного разу їсти свіжий хліб.

Помістіть порції хліба на піднос і поставте в морозильну камеру, щоб вони добре заморозилися. Потім помістіть їх в пластикові пакети, щільно запечатайте і знову зберігайте в морозильній камері.

Що важливо при заморожуванні хліба

Пам'ятайте, що заморожування не освіжить хліб. Тому якщо ви заморозите хліб, який вже не свіжий, то після розморожування він буде таким же.

При зберіганні в морозильній камері хліб повинен бути щільно закритий в пакеті для заморозки. В іншому разі навіть при такій низькій температурі він може стати сухим.

Якщо ви хочете мати вранці свіжий хліб, дістаньте заморожений хліб з морозильника перед сном. Залиште його при кімнатній температурі в герметичному пластиковому пакеті.

Источник