Як зробити горох м’яким через 5 хвилин після закипання води

Секрети приготування бобових.

Горох — ароматний і корисний вид бобових. Його додають в супи, роблять з нього другі страви. Однак цей продукт не так легко піддається термічній обробці. Деякі господині і раді б використовувати горох частіше, але через складнощі приготування уникають цього. Попереднє замочування, довге варіння — заняття для тих, хто має необмежену кількість часу. Але що робити, якщо його немає? Давайте навчимося робити горох м'яким всього за 5 хвилин, як би неймовірно це не звучало, інформує Ukr.Media.

Як швидко приготувати горох і зробити його м'яким за 5 хвилин

Нехитрий спосіб приготування гороху дозволить отримати готову страву всього за пів години, а через 5 хвилин горох вже буде досить м'яким.

Для початку добре промийте продукт, поки вода не стане повністю прозорою. Покладіть горох в каструлю з підсоленою водою. Коли вона закипить, почекайте 10 хвилин і влийте в каструлю ще пів чашки холодної води. Знову дочекайтеся закипання.

Цей трюк допомагає зробити горох м'яким вже через 5 хвилин варіння, а повністю готовим — через пів години.

Секретний інгредієнт допоможе приготувати горох швидше

Крім вищевказаного способу варіння, можна додати один інгредієнт, який також допоможе зварити горох швидше.

Під час варіння гороху, через приблизно 15 хвилин після того, як вода закипить, додайте в вміст каструлі звичайну харчову соду. На 2 літри рідини знадобиться половина чайної ложки. Головне, не переборщити, щоб це не позначилося на смакових якостях.

Сода допоможе розварити горошини зовсім швидко — вже через 5-7 хвилин.

Источник