Чому у молоточка для відбивання м’яса одна сторона гладка, а інша ребриста

Якою стороною відбивати свинину, а якою яловичину.

У багатьох на кухні є молоток для відбивання м'яса. Це досить простий інструмент, проте ми рідко замислюємося над тим, як його потрібно використовувати насправді. Адже те, яким візерунком ви відбиваєте м'ясо — ребристим або плоским — має велике значення. Адже один призначений для відбивання свинини, а інший яловичини. Перевірте, чи правильно користуєтеся молотком ви, інформує Ukr.Media.

Якщо ви вважаєте, що достатньо вдарити по м'ясу, щоб страва вийшла ідеальною, саме час трохи розширити свої кулінарні знання. Кожен візерунок, вибитий або відлитий у молотках для відбивання м'яса, має своє призначення та не використовується для прикраси.

Насправді те, який бік інструменту використовувати, просто залежить від типу м'яса, яке ви готуєте. Якщо ви готуєте свинину, краще використовувати ребристу сторону. Таким чином, ви відмінно розм'якшите м'ясо, а ваші відбивні або котлети вийдуть м'якими.

Якщо ж ви плануєте страву з яловичини, використовуйте плоску (або смугасту) сторону. Вона призначена для ущільнення волокон. На жаль, під час смаження яловичина часто твердіє, але відбита таким чином вона має бути ніжною та смачною.

Загалом відбивання м'яса полегшує смаження або запікання, тому що шматочки виходять не такими товстими. Таким чином ви уникнете недосмажування середини і скоротите час смаження. Якщо цього не зробити, деякі страви можуть виявитися волокнистими та еластичними усередині. Розірвавши волокна, ви уникнете такого казусу.

Источник