6 правил, які зроблять ранкову каву смачною та корисною

Ці хитрощі перетворять ранковий напій на ритуал турботи про себе.

Ідеальний початок дня для багатьох пов'язаний з чашкою кави, що бадьорить. Смачний і дуже ароматний напій хтось вважає шкідливим, але спеціалісти з такою версією абсолютно не згодні. На їхню думку, кава може бути дуже корисною, якщо дотримуватися нескладних правил, інформує Ukr.Media.

Вибирайте якісне зерно

Пам'ятайте, що розчинна кава до натуральної має дуже умовне відношення. Якщо хочете, щоб ранковий напій був корисним, вибирайте цільне зерно або мелену каву, яку потрібно варити в турці або заварювати в кухлі деякий час. Тільки в такому продукті містяться антиоксиданти та інші корисні речовини.

Відмовтеся від цукру

Цукор розкриває смак і аромат кави, але робить напій калорійним і миттєво піднімає рівень цукру в крові. Спробуйте використати натуральні замінники без калорій або привчити себе до смаку чистої кави без добавок.

Не використовуйте сухе молоко

У його складі немає нічого корисного, до того ж, такі вершки повністю нівелюють антиоксиданти з кави. Якщо у вас лактазна недостатність, замініть коров'яче молоко на кокосове, мигдальне чи вівсяне. Але уважно прочитайте склад: він не повинен містити цукру.

Додайте корицю

Ця спеція розкриває смак кави не гірше за цукор і сироп, але при цьому знижує рівень глюкози в крові, допомагає зміцнити імунітет і налагодити роботу серцево-судинної системи.

Дотримуйтесь помірності

Кава — корисний напій, але з ним важливо не переборщити. Асоціація дієтологів вважає, що за добу варто випивати не більше двох чашок кави, і, звичайно, краще робити це у першій половині дня, щоб не виникло проблем зі сном.

Заварюйте правильно

Метод заварювання може вплинути на користь. Вибирай способи, що не вимагають високої температури або тиску, оскільки вони можуть зруйнувати деякі антиоксиданти та поживні речовини у кавових зернах. Найкращі — пуровер, френч-прес та краплинна кава.

Источник