Промивати не потрібно: чим залити рис, щоб він вийшов розсипчастим

Кулінарна хитрість.

Замість довгої процедури промивання кулінари запропонували більш ефективний спосіб підготовки рису до приготування страв, інформує Ukr.Media.

Промивати рис потрібно, щоб не тільки позбавити його сміття, а й прибрати зайвий крохмаль, через який крупа склеюється і в підсумку перетворюється на кашу. При цьому промивати необхідно доти, доки вода не стане прозорою. Щоб заощадити сили, досвідчені кулінари розповіли, чим можна залити рис, щоб він сам очистився від зайвого крохмалю і в підсумку вийшов розсипчастим.

Рис — це досить примхлива крупа, а надмірний вміст у ній крохмалю часто стає причиною більшості провалів під час готування. За словами фахівців, попередні покоління, мами і бабусі, довго і ретельно промивали рис під холодною водою, близько 20 — 25 разів, що досить дискомфортно для рук. Але вони назвали більш ефективну і просту альтернативу цьому.

Щоб прибрати зайвий крохмаль із рису, його потрібно залити простим розчином. В одному літрі теплої води, температура якої становить приблизно +60°C, слід розчинити одну столову ложку звичайної кухонної солі. Цим розчином необхідно залити рис і залишити його на 40-60 хвилин.

Після закінчення цього часу рис треба обполоснути під проточною холодною водою тільки один раз. Після цього з крупи можна готувати будь-які страви. Завдяки такій процедурі рис завжди виходить розсипчастим і смачним.

Источник