Небезпечно: не всі заготівлі на зиму під час консервування треба перевертати й укутувати

Виявляється, багато господинь цього не знали.

Перевертання й укутування банок із консерваціями стало справжньою традицією, інформує Ukr.Media.

Більшість господинь навіть не замислюються, для чого потрібно виконувати цю дію на завершальному етапі приготування заготівель на зиму.

А новина про те, що не всі банки потрібно піддавати цій процедурі, може викликати непідробне здивування.

Дійсно, якщо ви закрили банку з овочами або фруктами капроновою кришкою, питання про перевертання відпадає саме по собі.

Крім цього, немає сенсу перевертати ті з них, які були закриті кришками що само загвинчуються, також відомі під назвою твіст-офф.

Річ у тім, що на внутрішній частині подібних виробів знаходиться полімерне кільце.

Під впливом гарячого вмісту тари воно розширюється, гарантуючи герметичність ємності.

Якщо перевернути таку банку догори дном, усе тепло, необхідне кришці, підніметься нагору, тоді як в іншому разі вона довго залишатиметься гарячою.

Источник