Порізану чи потерту: яку цибулю найкраще додати до фаршу, щоб вийшли соковиті котлети

Господиням розкрили важливу деталь у приготуванні ароматних котлет.

Котлети є однією з найпопулярніших страв у багатьох країнах світу і можуть подаватися як окрема страва або з гарніром, інформує Ukr.Media.

Котлети — це страва, яку обожнюють практично всі. Їхня соковитість і аромат не залишають байдужими навіть найдосвідченіших гурманів. Для того, щоб приготувати смачні котлети, у фарш обов'язково додають цибулю. Вона не лише надає м'ясу додаткової соковитості, а й є сполучним елементом, який допомагає котлетам зберігати форму і не розпадатися під час смаження. Однак, не всім відомо, як правильно додавати цибулю в м'ясо. Важливо врахувати кілька нюансів, щоб отримати ідеальний результат. Ми розповімо про основні тонкощі "котлетної" справи.

Для приготування ідеально соковитих котлет необхідно дотримуватися кількох правил. Перш за все, не варто обмежуватися однією цибулиною у фарші. Щоб досягти бажаного ефекту, необхідно орієнтуватися на вагу. Якщо ви використовуєте обсмажену цибулю, її маса має становити близько 300 грамів на кілограм фаршу, тоді як для сирої цибулі цей показник не повинен перевищувати 200 грамів. Однак додавання цибулі — тільки початок. Необхідно звернути увагу на те, що після додавання цибулі необхідно відразу обсмажити фарш. Це допоможе уникнути надмірної кількості соку, який може виділитися з цибулі та призвести до закисання котлет. Ще один важливий момент — додавання цибулі та зелені у фарш необхідно проводити безпосередньо перед приготуванням котлет.

Для досягнення ніжної і приємної текстури котлет, цибулю найкраще натерти на тертці. Якщо ви віддаєте перевагу порізаній цибулі, то краще використовувати її для рубленого м'яса, наприклад для приготування біфштексів. Дотримання цих простих правил допоможе вам приготувати справжні шедеври з котлет, які тішитимуть вас і ваших близьких своїм неповторним смаком і ароматом.

Источник