Як правильно розбити яйце, щоб шкаралупа не пошкодила жовток

Тільки не об миску і не ножем.

Є кілька способів розбити яйце. Однак у багатьох людей виникає ситуація, коли в миску чи сковороду потрапляє шкаралупа. А деяким не вдається зберегти цілий жовток. Виявляється є суперпростий метод, який зробить виникнення обох проблем малоймовірним. Ні ніж, ні інші предмети вам не знадобляться, інформує Ukr.Media.

Не існує рецепта, в якому потрібно додати до страви яєчну шкаралупу. Тому незалежно від того, чи використовуєте ви яйця для випічки, приготування омлетів або яєчні, потрібні тільки жовтки або тільки білки, розбивати яйця слід однаково: плоску поверхню, наприклад, стільницю.

Цільтесь в бічну частину яйця, посередині між загостреним і круглим кінцями. Злегка постукайте по ньому, докладаючи стільки сили, щоб розбити шкаралупу, але не порвати внутрішню мембрану. Потім, тримаючи яйце над мискою чи сковородою, розсуньте тріщину великими пальцями, випускаючи сире яйце в ємність.

Обов'язково широко розсуньте щілину, щоб жовток не розірвався під час проходження крізь неї.

Як не потрібно розбивати яйце?

Багато людей розбивають яйця об край миски чи сковороди. Однак у такому разі уламки шкаралупи можуть потрапити в яйце і, як наслідок, жовток теж розірветься. Крім того, сире яйце може стекти по зовнішній стороні миски або ще гірше по стінці сковороди, де може підгоріти.

До речі, деякі кухарі відзначають, що розбивання яєць об плоску поверхню краще навіть з погляду безпеки. Все тому, що з меншою ймовірністю бактерії потраплять із поверхні шкаралупи в яйце.

А ще деякі люди розбивають яйце ножем, а потім розсовують його пальцями. Однак цей метод також з високою ймовірністю призведе до потрапляння в яйце крихітних фрагментів яєчної шкаралупи.

Источник