Чому не слід додавати в деруни яйця: прикра помилка багатьох господинь

Смак страви навіть покращиться.

Навряд чи можна уявити собі більш ситний обід, ніж деруни. Їх люблять всі і вони прекрасно насичують організм. І під час посту їх теж можна готувати. А посту дотримується багато людей. Тільки ось пісний варіант виходить сухуватий і жорсткий. Якщо ж додати курячих яєць, то вийде соковита і смачна страва, інформує Ukr.Media.

Отже, давайте розбиратися, що може послужити заміною яйцям, коли ви готуєте деруни. Можливо завдяки нашим рекомендаціям ви зможете готувати деруни тільки таким способом.

Рецепт смачних дерунів і ніяких яєць

Якщо з якоїсь причини ви не хочете вживати яйця або їх просто не виявилося під рукою, можна взяти на озброєння звичайний крохмаль. Між іншим, багато хто з кондитерів використовує його, коли робить тісто, а яєць немає в наявності. Ось і деруни з крохмалем без яєць виходять хрусткі, м'які і пишні.

Ще на виручку приходить майонез. Його наливають в терту картоплю. Багато не потрібно — всього пару столових ложок. Завдяки майонезу страва стане соковитою і у неї з'явиться додатковий смак. Також майонез надає дерунам ситність.

Також альтернативою яйцям виступає сметана або кефір. Додаючи молочні продукти ви уникаєте потемніння картоплі. Смажаться деруни відразу ж. Чекати не варто. Тоді вони вийдуть світлішими.

Якщо розглядати оригінальний білоруський рецепт, за яким деруни готують на їх батьківщині, то в ньому присутнє лише пшеничне борошно з сіллю, перцем і содою, яка робить їх пишнішими. Спокійно прибирайте зі складу дерунів яйця і не переживайте, що у страви вийде поганий смак.

Источник