Британія відправила в Україну 2000 одиниць озброєння та військових — ЗМІ

Велика Британія відправила в Україну близько 30 військових спецзагону та дві тисячі одиниць протитанкової зброї на тлі можливої загрози вторгнення Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News. 

Зазначається, що поставки здійснять цього тижня «кількома рейсами».

«Бійці полку рейнджерів — частини нещодавно сформованої армійської бригади спеціальних операцій — вилетіли на військових літаках, які вже доправили в Україну близько 2000 протитанкових ракетних установок», — йдеться у повідомленні.

Як наголошується, близько 30 бійців армійської бригади спеціальних операцій Великої Британії прибули в Україну для підготовки українських військовослужбовців. Вони навчатимуть військових ЗСУ, як користуватися протитанковою зброєю, яку, зокрема, Британія направила Україні.

За даними Sky News, програма з відстеження польотів зафіксувала транспортний літак британських ВПС C-17 Королівських ВПС, що літав між Британією та Україною.

Журналіст Джордж Еллісон з UK Defense Journal, вебсайту, присвяченого оборонним новинам, опублікував у Твітері сповільнену зйомку польотів, які, за його словами, почалися в понеділок. 

Here's a time-lapse of all of the United Kingdom to #Ukraine weapons airlift flights from the morning of the 17th of January to this very minute on the 19th of January 2022. The UK has no intention of letting Ukraine fall. pic.twitter.com/p4DcNv25mt

— George Allison (@geoallison) January 19, 2022

Вважається, що Велика Британія відправила Україні легку протитанкову зброю наступного покоління (NLAW), яку його виробники описують як «першу в історії ракетну систему для одного солдата, яка швидко виводить з ладу будь-який основний бойовий танк всього одним пострілом, вражаючи його зверху».

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Велика Британія поставить Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь.

“Ми ухвалили рішення про постачання Україні легких протитанкових систем оборонної зброї”, ‒ сказав Воллес, додавши, що “вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії. Їх слід використовувати для самооборони”.

Рішення надати зброю, за словами міністра оборони Сполученого Королівства, було відповіддю на “дедалі більш загрозливу поведінку Росії”. А ”невелика кількість” британських військових допоможе навчити українські війська використовувати цю зброю.

Пізніше Міністерство оборони заявило, що до України прибула партія міжнародної технічної допомоги від Великої Британії Збройним силам України — протитанкові засоби.

Фото: mil.gov.ua

Источник