Міноборони оприлюднило кадри першої партії летальної зброї, яка прибула з США

Міністерство оборони України показало кадри першої партії летальної зброї, яка прибула сьогодні до Міжнародного аеропорту “Бориспіль” з США.

Про це передає Укрінформ.

Міністр оборони Олексій Резніков подякував США за допомогу у зміцненні обороноспроможності України. Про це він написав у Твітері, коментуючи прибуття в Україну першої партії оборонної допомоги зі США.

The 1st bird arrived.All Ukrainians highly appreciate 🇺🇸 help in strengthening 🇺🇦 defense capabilities.Thanks to our strategic partner&personally to @secdef Lloyd Austin III for the unwavering support. To be continued @WhiteHouse @congressdotgov @USEmbassyKyiv @UKRintheUSA pic.twitter.com/6iPcpHtmc7

— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) January 22, 2022

«Прилетіла перша пташка. Усі українці високо цінують допомогу США у зміцненні обороноспроможності України. Дякую нашому стратегічному партнеру та особисто міністру оборони США Ллойду Остіну III за непохитну підтримку. Далі буде», — написав Резніков.

Як повідомлялося, до аеропорту «Бориспіль» цієї ночі прибула перша партія оборонної допомоги зі США у межах пакету на загальну суму 200 мільйонів доларів. Це перша з кількох партій пакету безпекової допомоги Збройним силам України, який був ухвалений президентом Байденом у грудні 2021 року.

Торік Сполучені Штати надали Україні безпекову допомогу на суму понад 650 мільйонів доларів США, включаючи цей пакет, і понад 2,7 мільярда доларів безпекової допомоги загалом з 2014 року.

Источник