Джонсон заявляє, що вторгнення в Україну стане для Росії «новою Чечнею»

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію, що можливе вторгнення до України обернеться катастрофою та призведе до великої кількості втрат.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Виступаючи у Міністерстві закордонних справ, голова британського уряду заявив, що ситуація є «доволі похмурою», але війни ще можна уникнути. За його словами, Британія займається створенням пакету економічних санкцій проти Росії. Також він додав, що Британія постачає оборонну зброю Україні у зв’язку з тим, що РФ накопичила десятки тисяч солдатів біля кордону.

«Розвідувальні дані чітко показують, що на кордоні з Україною перебувають 60 (батальйонно-тактичних – ред.) груп російських військ… Нам потрібно дуже чітко донести до Кремля, до Росії, що це буде катастрофічний крок», – заявив Джонсон.

Також голова уряду сказав присутнім, що, на його думку, українці «будуть боротися» за свою країну.

«Я думаю, що це дуже важливо, щоб люди в Росії зрозуміли, що це буде нова Чечня», – додав Джонсон.

Видання нагадує, що Британія евакуює половину співробітників свого посольства, хоча визнає, що наразі їм нічого не загрожує. Також про евакуацію родин дипломатів повідомляють у США.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс попередила Росію, що вторгнення до України може призвести до великих втрат, та порівняла такий крок із радянською інтервенцією в Афганістан та російською війною в Чечні.

Источник