Неочевидні способи захисту своєї карти про які всі знають, однак ігнорують

Багато способів банальні, але, на жаль, про них забувають.

Зручний спосіб зберігання особистих фінансів — банківські карти. Відходять у минуле часи, коли всюди доводилося носити з собою гаманці з банкнотами і дрібницею. Однак шахраї і аферисти не дрімають, із завидною регулярністю вони розробляють все нові схеми обману, інформує Ukr.Media.

Як максимально убезпечити свої накопичення. Багато способів банальні, але, на жаль, про них забувають.

Основи безпеки

Банківська карта має кілька параметрів безпеки. Це розміщений зі зворотного боку CVV-код, який, нагадаємо, повідомляти нікому не можна. Для здійснення угод він потрібен тільки одній стороні-держателю. Співробітники реальних кредитних установ ніколи не запитують його. Інший параметр — коди підтвердження по СМС. Ці дані слід тримати у таємниці.

Однак не всі знають, що не варто розголошувати й іншу інформацію, зокрема, дані власника і період дії.

Деякі не приділяють увагу підпису на картці, а фізичний підпис при виникненні спірної ситуації допоможе відновити справедливість і захистить від шахрайства.

Наприклад, при здійсненні великої покупки продавець на касі може попросити "сумнівного" покупця розписатися. Підпис повинен збігатися з наявним на пластиці, це буде додатковим методом верифікації.

Увага до сучасних технологій

Багато людей відмовляються від пластику, вважаючи за краще встановити в смартфоні додаток для безконтактної оплати. Дуже важливо захистити свої дані і в цьому випадку.

Обов'язково встановіть антивірусні програми, а також приділяйте увагу додатковим способам ідентифікації платежу. Це можуть бути відбиток пальця, введення push-коду.

Діємо на випередження

Є кілька цілком простих способів захисту фінансів на карті, які чомусь ігноруються користувачами. Але краще заздалегідь подумати про свою безпеку. Ось основні моменти:

  • Ліміт, встановлений по карті, в разі шахрайства зведе втрати до мінімуму.
  • Пін-код не повинен зберігатися поруч з пластиком. Здавалося б, побита істина, але багато людей настільки увірували, що неприємність саме з ними статися не може, що ігнорують її.
  • СМС-оповіщення в більшості банків коштує сущі копійки, проте допоможе вам своєчасно дізнатися про те, що з вашою карткою роблять шахрайські дії.

Знімати готівку найбезпечніше у відділеннях банку. Там банкомати знаходяться під постійним наглядом, ризик стати жертвою афериста мінімальний. Звичайно, їхати на інший кінець міста, щоб зняти 100 гривень — не завжди раціональне рішення. Але якщо йдеться про значну суму, краще витратити трохи часу, але знизити ризик.

Для входу в Особистий кабінет мобільного банку не можна використовувати чужі смартфони, планшети або ноутбуки. Вхід здійснюйте виключно з власних пристроїв.

Якщо вам надійшов дзвінок і "співробітник банку" пропонує отримання бонусів або говорить про збій в базі даних, будьте пильні. Реальні фахівці ніколи не будуть запитувати ПІН-код, CVV або СМС. Тому діалог слід припинити, після чого звернутися в колл-центр вашого банку і залишити скаргу.

Источник