РФ не створила жодного ударного угрупування, яке свідчило про ймовірність наступу — Резніков

За даними розвідки, військові Російської Федерації не створили жодного ударного угрупування, що б свідчило про ймовірність наступу.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні, фактаж який ми спостерігаємо за даними нашої розвідки, фактаж, який спостерігають розвідки наших країн-партнерів приблизно подібний на ту ж ситуацію, яка була весною минулого року перед Паскою. Тому сьогодні, станом на цей момент, не створено жодного ударного угрупування збройними силами Російської Федерації, що б свідчило про те, що завтра вони підуть у наступ", — сказав Резніков.

Він додав, що українські військові прораховують різні сценарії щодо ймовірності наступу Російської Федерації для того, щоб знати, як діяти. Проте на даний час такої загрози немає і не потрібно сіяти паніку.

"Коли військові коментують ті чи інші сценарії, то вони, як військові, прораховують всі можливі ризики та загрози, тому що вони зобов'язані це робити. Було б погано, якби вони цього не робили. Наші Збройні Сили, наше командування, генеральний штаб мають пропрацьовані усі сценарії найгіршого варіанту для того, щоб знати як вони будуть діяти у разі настання такої ситуації", — сказав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, учора під головуванням Президента України відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони. Серед питань, що розглядалися, — заходи із забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз, поточний стан справ в економіці, енергетиці, протидія пандемії коронавірусної хвороби тощо.

На брифінгу за підсумками засідання РНБО секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов наголосив, що влада закликає українців зберігати спокій, адже в державі є система оповіщення, і, в разі загострення ситуації з боку РФ, людей про це повідомлять.

Источник