Помилки, через які люди не інвестують гроші

Це не вимагає багато часу і це не єдиний шлях до багатства.

Ви багато разів чули про інвестування, але ніяк не наважувалися цим зайнятися? Тоді вам неодмінно варто дізнатися про деякі помилки з приводу вкладень, які, можливо, розвінчають ваші страхи і допоможуть зробити правильний вибір, інформує Ukr.Media.

Навряд чи знайдеться людина, яка б ніколи не чула про інвестування, проте мало хто наважується на це. І виявляється, це тому, що у людей є ряд помилок з приводу вкладення коштів. Але нещодавно експерти розвінчали сім найголовніших міфів про інвестування, щоб допомогти людям розібратися в цьому питанні і точно вирішити, чи варто гра свічок.

Складність і заплутаність схем вкладень

Спочатку процес інвестування може збивати з пантелику новачків. Вони стикаються з низкою незрозумілих термінів, їм починає здаватися, що для того, щоб розібратися у всьому цьому, потрібний докторський ступінь в області фінансів. Але насправді все це зовсім не складно. Фактично, якщо у вас є офіційне місце служби і ви платите податки, які потім підуть на оплату ваших лікарняних і пенсій, ви вже інвестуєте.

Щоб зайнятися капіталовкладеннями, потрібні тільки дві речі: трохи грошей і щось, що можна купити, знаючи, що пізніше це буде коштувати набагато дорожче. До тих пір, поки ви не розберетеся у всьому детальніше, просто не ускладнюйте своє завдання і платіть податки. А потім вже можна буде провести дослідження ринку. Можливо, вам захочеться вкладеться ще в щось. Головне, завжди приймайте рішення про інвестування виважено, а не під чиїмось тиском.

Для інвестування потрібно багато грошей

Капіталовкладення можуть здатися новачкові в цій сфері справжнім клубом для еліти, тобто тих людей, у яких є величезна кількість вільних коштів. Однак це зовсім не так. На початку інвестування можна спробувати відкрити рахунок всього за 100 або 1000 гривень, щоб купувати тільки те, що ви можете собі дозволити. Тим більше що зараз стільки відкрилося брокерських контор, що торгові комісії впали до нуля або близько до нього, тому здійснення угоди нічого не буде вам коштувати.

Крім того, якщо у вас не так багато зайвих грошей, можна використовувати онлайн-платформи з низькими комісіями і крихітними мінімумами на рахунку. Тоді можна буде отримати доступ до широкого спектра цінних паперів для торгівлі, не витрачаючи багато своїх фінансів.

Можна розбагатіти, вибравши правильні акції

Деякі люди думають, що інвестування — це просто придбання правильних акцій, після якого можна гуляти і дивитися, як вони стрімко ростуть в ціні. Але якби це було так просто, всі б вже це зробили. Однак навіть найкращі акції з часом можуть сильно впасти в ціні, так що потрібно постійно тримати ніс за вітром, щоб на той час встигнути їх продати.

Природно, потрібно вміти вибрати правильну акцію, але ще необхідно навчитися передбачати і добре знати ринок. Адже заробляти гроші зовсім непросто, тому любителі скласти всі яйця в один кошик ризикують одного разу втратити все. Не потрібно вибирати те, що зараз здається популярним. Спочатку варто все ретельно вивчити і збалансувати ризик з потенціалом зростання.

Для інвестування потрібно найняти фахівця

Багато хто вважає, що, маючи бажання вкласти свої гроші, потрібно тут же потурбуватися пошуком когось, хто зробить це за них. Але ж це ж додаткові витрати, які ніхто не хоче оплачувати. Виявляється, для інвестування зовсім не обов'язково наймати консультанта або біржового маклера, адже вкласти свої гроші ви можете самостійно.

Для цього існує безліч онлайн-платформ, де користувачі беруть капіталовкладення в свої руки і укладають власні угоди за вільним графіком. Крім того, на деяких з них навіть немає ніякої комісії, що дозволяє інвестувати ще більше грошей. Крім того, є ряд роботизованих радників і додатків для самостійної торгівлі, використання яких коштує сущі копійки. Вони дуже прості в застосуванні, так що з ними може працювати навіть новачок.

Інвестувати можуть ті, хто вміє вибирати правильний час для цього

Говорячи про вкладення, більшість людей починають міркувати про ринок. Він стійкий, йде вгору, вниз? Хоча, звичайно, важливо знати загальну інформацію про той ринок, куди ви інвестуєте, а також загальну ефективність конкретних інвестицій, але всі розмови про ринкові рухи створюють відчуття, що ніколи неможливо вибрати правильний момент. Насправді ж вартість окремих цінних паперів і ринків в цілому завжди буде коливатися. Немає нічого статичного, бо значення змінюються кожну хвилину.

І якщо ви будете чекати потрібного моменту, він може ніколи не наступити. А якщо ви збираєтеся інвестувати за принципом "купи і тримай" і тримати при собі акції довгі роки або десятиліття, то не буде ніякої різниці, придбаєте ви їх в липні або листопаді, особливо якщо ви новачок в цій сфері. Тому керуйтеся цим методом, тоді у ваших інвестицій буде багато часу, щоб подолати волатильність окремих сплесків або падінь вартості.

Інвестування вимагає багато часу і зусиль

Деякі особистості, розмірковуючи про капіталовкладення, уявляють собі людину, постійно приклеєну до телефону, що відстежує кожен зліт і падіння на фондовій біржі і панікує з приводу цін. І якщо ви турбуєтеся, що на інвестування у вас зараз просто немає часу, можете не хвилюватися. Адже цей процес може йти практично без вашого втручання. Вам достатньо просто перевіряти свої інвестиції час від часу. А якщо ви інвестуєте на тривалий термін, тоді вам достатньо робитиме це всього раз на рік.

Вам не потрібно вічно стежити за своїми інвестиціями і торгувати кожен день. Замість цього краще зробите добре продуману покупку — наприклад, в пайовому інвестиційному або індексному фонді, якому ви довіряєте, або купіть криптовалюту і забудьте про вкладення, поки не збільшиться їх вартість. Нескінченно стежити за ринками і хвилюватися просто немає ніякої потреби.

Інвестування — єдиний шлях до багатства

Існує думка, що вкладення — єдиний шлях до багатства. Може здатися, що все, що вам потрібно зробити, це по-крупному інвестувати в одну хорошу акцію, в результаті чого ви станете багатієм. Але це те ж саме, що і думати, ніби зловивши джекпот він забезпечить вас на все життя.

Щоб мати можливість використовувати свої інвестиції для накопичення багатства, необхідно враховувати безліч факторів. Потрібно мати надійний дохід і витрачати менше, ніж зароблено, а також відкладати розумний відсоток доходу для виходу на пенсію. Потрібно також виплатити всі борги і кредити, щоб у вас з'явилося більше коштів для інвестування. І звичайно, слід постійно вдосконалюватися, щоб у вас було що запропонувати світу.

Запам'ятайте, інвестування — це не чарівний квиток в казку. Воно не дає ніяких гарантій. Ви можете бути звичайним інвестором у світі, але може статися щось справді несподіване, і все перевернеться з ніг на голову.

Источник