Вчинки, які призводять до відсутності грошей, і як це змінити

Досить часто наші вчинки відштовхують нас від грошей, експерти розглянули ситуацію і дали свої рекомендації.

Нерідко помилковими вчинками люди самі відганяють від себе гроші. Така поведінка багато в чому нагадує принцип карми. Людина здійснює певну дію і отримує зовнішню відповідь. У конкретному випадку вона виливається в різні матеріальні труднощі, інформує Ukr.Media.

Світ циклічний. Вчинки не залишаються безкарними. Нерідко обман з нашого боку провокує нечесні дії по відношенню до нас від оточуючих. По суті людина отримує рівно те, що заробила. Звичайно, в наявність фінансової карми можна і не вірити. Однак це не заважає їй працювати нітрохи не гірше швейцарських годинників.

Які ж вчинки людини і помилкові дії провокують в майбутньому проблеми з фінансами? Експерти розглянули ситуацію більш детально і дали рекомендації.

Неповернені борги

Зайняті гроші потрібно повертати. Однак досить часто виникає зворотна ситуація. Займають люди легко, але віддавати не поспішають. Людина, яка звикла чинити таким чином з іншими, може готуватися до того, що хтось буде діяти так само і по відношенню до неї.

Звичка повертати борг — основа фінансової дисципліни. Необхідно розуміти, що тільки в цьому випадку можна домогтися скільки-небудь значущого успіху і поліпшити свою репутацію. Любителям "забувати" про борги в майбутньому ніхто не займе ні копійки.

Почистити карму в цьому випадку досить просто. Необхідно почати повертати борги. Потрібно скласти список кредиторів і поступово віддавати зайняті кошти. Бажано також попросити у людей прощення за свою поведінку.

Любителі афірмацій можуть використовувати короткі життєстверджуючі фрази для поліпшення власного психологічного настрою. Наприклад, можна повторювати вираз "я вмію справлятися зі своїми фінансовими зобов'язаннями".

Забагато здачі

Іноді проблеми виникають через бажання "привласнити" чужі гроші. Наприклад, нерідко касири роблять помилки і видають більше здачі, ніж необхідно. У таких випадках можна діяти за кількома сценаріями. Чесна людина перерахує гроші і поверне зайве. Обманщик же скористається помилкою і привласнить частину коштів собі.

Такі помилкові вчинки вимагають уважного опрацювання. Для початку варто розібратися з тим, через що в принципі виникла ідея забрати чужі гроші. Можливо, деякі люди таким вчинком прагнуть "покарати" магазин. Насправді вони роблять гірше лише касиру і власній кармі. У людей, що працюють на касі, зарплата часто залишає бажати кращого. Додаткові штрафи тільки погіршать ситуацію.

Експерти радять виправити цей кармічний борг за допомогою благодійності. "Зайві" гроші слід просто віддати нужденним. Такий вчинок Всесвіт точно оцінить позитивно.

Розтрати заощаджень

Досить часто люди потрапляють в замкнуте коло ощадливості і високих витрат. Події розвиваються за одним сценарієм. Людина починає економити. В її голові сидить приваблива ідея накопичити потрібну велику суму на поліпшення житлових умов, відпустку, автомобіль або просто для створення подушки безпеки.

Людина старанно збирає, відкладає кожну копійку. Однак жорстка економія призводить до зриву. Мрія здається досить далекою, а спокуса порадувати себе парою дрібничок тисне дуже і дуже сильно. Природно, декількома невеликими покупками справа не обмежується. Людина спускає всю відкладену суму. Після цього настає "похмілля". Люди починають картати себе за витрачені гроші, знову затягують пояси.

Варто виправити цю помилку. Перш за все потрібно відмовитися від самобичування. Такі дії користі точно не принесуть. Додаткове ж нагнітання обстановки нічого хорошого не дасть. Необхідно відмовитися від тотальної жорсткої економії і іноді давати собі поблажки. При такій поведінці вдасться і на потрібну річ накопичити, і уникнути зривів з етапами самокритики.

Брехня про витрати або борги

Питання про фінансову сторону життя досить педантичні. Багато люди намагаються прикрашати ситуацію і нерідко брешуть про власні матеріальні проблеми і труднощі. Така поведінка Всесвіту не подобається, і він карає людину додатковими труднощами. Загалом, брехуну нічого хорошого чекати не доводиться.

Порада проста: необхідно відкрити правду. Причому чим раніше людина це зробить, тим краще буде підсумковий результат. Брехня ні до чого доброго не приведе в принципі. Чесне визнання допоможе рухатися далі і виправити ситуацію.

Зайва скупість

Тринькання — погана поведінка. Однак до добра не доведе і зайва скупість. Гроші — енергія цього світу. Люди, які здатні не тільки отримувати, а й віддавати матеріальні блага, стануть улюбленцями долі. Це не означає, що потрібно витрачати все до копійки. Необхідно шукати золоту середину. Від поведінки плюшкіна краще відмовитися. Однак і надмірне тринькання нічого хорошого не дасть.

Источник