Які помилки господинь можуть зіпсувати тісто для пельменів

Перевірте себе і спробуйте зробити його на дозвіллі.

Здається, приготувати тісто на пельмені — це взагалі не складне завдання. Його не порівняти з дріжджовим тістом, яке вимагає пройти кілька етапів. Проте буває, що у деяких господинь пельмені не виходять. То тісто не розкочується, то рветься, то липне до столу… Що ж ви робите неправильно?

  • Готуєте тісто з борошна поганої якості або без вмісту глютену. Не потрібно експериментувати з борошном. Лише з пшеничного вийде гарне тісто на пельмені. Беріть борошно вищого сорту, перед замісом просівайте його обов'язково, щоб наситити киснем.
  • Неправильна температура води і яєць. Для хорошого тіста вода повинна бути не вище чотирьох градусів, яйця теж повинні бути холодними. Ніколи не викладайте їх заздалегідь, не грійте до кімнатної температури.
  • Сіль. У тісто сіль краще не додавати — нехай воно краще буде прісним. Сіль здатна зупиняти процес набухання клейковини, тоді тісто буде не еластичним і погано розкочуватися. Додайте сіль в фарш або солоний соус.
  • Не даєте тісту відпочити. Після приготування і замісу тіста воно повинно постояти близько двадцяти хвилин. У цей період клейковина набухає і забезпечує достатню еластичність продукту. Щоб тісто не обвітрилося, нехай "відпочиває" під рушником.
  • Під час розкочування сиплете багато борошна. Таким чином тісто забивається. При розкочуванні присипайте його мінімально борошном, а для хорошого склеювання пельменів можна розкачане тісто змастити збитим білком.

Источник