Меркушина вилетить на Олімпіаду 5 лютого: вона замінить Білосюк

Наразі невідомо чи виступатиме Меркушина в Пекіні, вона залишається в статусі «запасної».

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина вилетить на Олімпійські ігри-2022 до Пекіна 5 лютого. Меркушину викликали як можливу заміну Олени Білосюк (Підгрушної), яка здала позитивний тест на коронавірус, передає Укрінформ.

НОК України заявив, що до нього звернулася тренерська рада Федерації біатлону України з проханням додати Меркушину до складу олімпійської збірної України. Але за нею досі залишається статус «запасної, яка зможе в разі необхідності замінити Олену Білосюк, якщо стан останньої не покращиться».

Меркушина зможе вирушити до Пекіна 5 лютого: після двох негативних ПЛР-тестів з різницею в 24 години. Проте остаточне рішення щодо того, чи братиме Меркушина участь у олімпійських гонках, ухвалюватиме тренерська рада. Рішення залежатиме від стану здоров'я Білосюк.

Також НОК додав, що Білосюк «ізольована, проходить щоденне тестування та має постійну підтримку від лікаря команди. Спортсменка зможе повернутися до команди лише після здачі двох негативних тестів».

Як передавав Укрінформ, нашу країну у Пекіні-2022 представлятимуть 45 спортсменів, які змагатимуться у 12-ти видах спорту. Українці не виступлять лише у хокеї, керлінгу та ковзанярському спорті. Олімпіада-2022 пройде з 4 до 20 лютого.

Фото: НОК України

Источник