Що можна вдіяти, якщо після обіду вам хочеться спати

З післяобідньою сонливістю можна боротися.

Через післяобідню сонливість страждає більша частина населення Землі. І ось кілька ефективних способів, які допоможуть вам підбадьоритися та повернутися у нормальний робочий ритм, інформує Ukr.Media.

Наведіть порядок на робочому столі

Організація документів стимулює творче мислення і розвиває уважність. Замість того щоб втретє читати один і той самий текст, погано розуміючи, про що у ньому йдеться, займіться наведенням порядку на робочому столі або сортуванням файлів у комп'ютері.

Вийдіть на вулицю

Якщо справа є більш серйозною, і ви ризикуєте заснути прямо за робочим столом, терміново виходьте на вулицю. Привід може бути будь-яким. Свіже повітря поверне вам енергію і допоможе налаштуватися на робочий лад. Навіть п'ятихвилинної прогулянки буде достатньо!

Подивіться на фотографії цуценят

Це не жарт! Вчені з Університету Хіросіми прийшли до висновку, що розглядання фотографій з милими звірятами покращує продуктивність. Так, учасники дослідження, яким під час роботи демонстрували знімки тварин, закінчили справи значно швидше.

Вирівняйтесь!

За неправильного положення тіла можуть затискатися судини у шийному відділі хребта, що нерідко призводить до головного болю, запаморочень і сонливості. У деяких випадках для того, щоб відчути приплив енергії, достатньо просто прийняти правильну позу. А для поліпшення кровообігу зробіть невелику зарядку, наприклад, кілька вправ на розтяжку — їх можна виконати прямо на робочому місці.

Використайте м'ятну олію

Аромат перцевої м'яти тонізує і допомагає прокинутися. Нанесіть одну-дві краплі ефірної олії на зап'ястя і розітріть руками — незабаром ви відчуєте себе набагато краще.

Напишіть список справ

Складання списків добре стимулює роботу головного мозку. До того ж, на це заняття у нас завжди не вистачає часу. Якщо вас нещадно хилить до сну, залиште поточну роботу на пів години і складіть список запланованих справ — на день, на тиждень і навіть на рік.

Підкріпіться!

Продукти, які багаті на протеїн, допоможуть побороти втому і сонливість. Як щодо тосту з авокадо, м'яким сиром і шматочком томата? Цей легкий перекус — джерело білків, корисних жирів і харчової клітковини — допоможе вам підбадьоритися і знайти у собі сили зробити щось корисне наприкінці робочого дня.

Источник