Військові отримали новітню бронетехніку й танки, оснащені для ведення вогню вночі

Танки, передані армійцям Президентом України Володимиром Зеленським на святкуванні Дня Збройних сил України у Харкові, мають сучасні тепловізійні засоби для ведення вогню вночі.

Про це кореспонденту Укрінформу на площі Свободи у Харкові, де відбулося свято, сказав командувач логістики Командування Сухопутних військ України генерал Володимир Карпенко.

"Сьогодні Президент передав армійцям 23 одиниці нової техніки, які мають найсучасніші характеристики. Наприклад, 3 танки Т64БМ2, передані танковому батальйону 92-ї окремої механізованої бригади, мають нову систему управління вогнем та сучасні тепловізійні засоби для ведення вогню вночі, а також двигун у 1000 к.с. Далі 10 бронетранспортерів БТР 4Е, переданих теж для 92-ї бригади, оснащені новим бойовим модулем, 30-міліметровою автоматичною гарматою, кулеметами калібру 7,62 та 12,7. Є супероснащення й у 10-ти броньованих авто "КОЗАК" , які передані до 3-го окремого полку спецпризначення для десантно-штурмових військ та для підрозділів спецоперацій", — зазначив генерал.

Урочистості до 30-ї річниці Збройних Сил України у Харкові / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Відповідаючи на запитання, наскільки такої техніки потребує українська армія, генерал сказав: "У 2014 році у нас була лише техніка радянських часів. А зараз ми маємо техніку нового покоління, яка виробляється на українських підприємствах, у тому числі у Харкові. До речі, 10 БТР 4Е були показані як зразкове озброєння на параді у Києві 24 серпня, тоді ж ми показали 7 танків Т64БМ2, які ще раніше були передані 92 -й бригаді. І це саме те, що потрібно новій українській армії".

Як сказав журналістам командир машини БТР 4Е старший солдат Артур Бойко, ця машина призначена для перевезення десанту. "Вона розрахована на 7-х бійців, найкраща у своїй кваліфікації, має масивний корпус, мобільна, більш озброєна, має кондиціонер та систему відеокамер, однаково добре використовується у сільських та міських умовах, у полях, у тому числі, для ураження ворожої техніки, бо стріляє на відстані до 4 км. Якість та надійність — це вже перевірено та підтверджено у бойових умовах", — додав він.

Урочисті заходи до дня Збройних сил України одночасно відбувалися сьогодні в п’яти містах України: Києві, Харкові, Львові, Одесі, Краматорську та в селищі міського типу Озерне на Житомирщині. Між містами та смт проводився телеміст за участю Президента України Володимира Зеленського, керівництва Міністерства оборони та Збройних сил.

Як повідомляв Укрінформ, національне свято День Збройних сил України відзначається щорічно 6 грудня у день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні сили України».

Источник