Коли до зарплати ще довго, а нагодувати треба усю сім’ю — виручать гречані котлети

Смачно, ситно і недорого!

Якщо хочеться чогось смачного, але економного, та ще щоб ситно, але без перегинів, радимо приготувати котлети з гречки без м'яса зі сметанним соусом. Блюдо це досить просте і при цьому його можна готувати хоч кожен день. А якщо любите гречку, так взагалі, впевнені, ви надовго внесете його у свій щоденний раціон, інформує Ukr.Media.

Нам потрібні звичайні продукти, блендер і звичайнісінька сковорода. Просто дотримуйтеся наших рекомендацій перший час, а потім зможете підлаштовувати даний рецепт вже конкретно під себе. Звичайно, якщо це взагалі вам буде потрібно. Нам здається, котлети і так виходять ідеальними.

Інгредієнти:

  • 300 г гречки
  • 500 мл води
  • 3 яйця
  • цибуля
  • морква
  • 3 ст. л. сметани
  • 2 зуб. часнику
  • сіль, перець, спеції за смаком
  • кулінарні сухарі

Соус:

  • 3 ст. л. рослинної олії
  • болгарський перець
  • 2 зуб. часнику
  • сметана або майонез
  • подрібнена зелень
  • сіль

Приготування:

  • Варимо попередньо замочену гречку на воді. Перед цим її непогано б просіяти і промити. У більшості випадків у нас виходить досить розсипчаста крупа, що говорить про її хорошу якість. Нам для рецепта її текстура не дуже цікава, але приємно знати що поки все йде добре.
  • Тим часом дрібно ріжемо цибулю і натираємо моркву на середній тертці. На окремій сковороді обсмажуємо овочі до готовності. Нам потрібна така собі зажарка в суп. У гречку вбиваємо 3 яйця і акуратно збиваємо компоненти до однорідності за допомогою погружного блендера. Ця суміш буде у нас основою. Змішуємо її з цибулею і морквою, солимо, додаємо спеції.
  • Формуємо котлети, попередньо змоченими руками. Не потрібно робити дрібні котлети, економія в цьому випадку буде зайвою. Сформовані вологі котлети опускаємо в ємність з подрібненими сухарями. Крихта буде відмінно лягати по всій поверхні і це насправді дуже зручно. Обсмажуємо котлети з обох сторін на середній кількості рослинної олії, до готовності.
  • По-швидкому приготуємо смачний соус. Для цього подрібнимо болгарський перець і обсмажимо його на рослинній олії з пропущеним через прес часником. Вистачить 6 хвилин. Далі подрібнюємо зелень, змішуємо її зі сметаною або майонезом, додаємо обсмажені шматочки перцю, солимо і все перемішуємо. Подаємо соус разом з теплими котлетами.
  • Ось така краса. Ні грама м'яса, це так. Але чому б і не приготувати смачну закуску, якщо є настрій? До неї не потрібен гарнір, очевидно. Та й з хлібом такі котлети їсти не обов'язково. А ось соус підійде відмінно. По суті, їх неможливо не доготувати, адже вже на етапі «фаршу» всі інгредієнти абсолютно їстівні.

    Оскільки гречка у нас основа всього, варто згадати про те що вона сповнена білками і складними вуглеводами. Це означає що котлети прекрасно наситять і не дадуть поправитися, навпаки, збільшать м'язову масу. Плюс ще яйця, які самі по собі мало не на 100% складаються з чистого білка. Коротше кажучи, смачно і максимально корисно!

    Источник