Харківський бронетанковий модернізував командирський Т-64

Харківський бронетанковий завод вперше провів глибоку модернізацію командирського танка Т-64БВК, який вже успішно пройшов типові випробування.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпрому».

«Модернізація командирського танка є надвідповідальною, оскільки необхідно не лише значно поліпшити наявні характеристики, а й створити всі належні умови для ефективного керування підрозділом за будь-яких погодних умов та у будь-який час доби», — розповів директор підприємства Герман Сметанін.

Так, фахівці встановили на танк сучасні прилади спостереження, телевізійну систему спостереження за навколишнім простором задньої півсфери, новітню апаратуру супутникової навігації та командирську башту з кулеметом НСВТ калібру 12,7 мм.

Техніка отримала додатковий фільтр грубого очищення паливної системи котла-підігрівача, додаткову камеру спостереження для командира з дальністю виявлення до 2000 метрів.

Крім того, бойовій машині посилили захист кулемета НСВТ і паливних баків, встановили передні гумометалеві екрани та низку інших вдосконалень. Наразі схожі роботи працівники заводу проводять з партією танків Т-64БВ.

Як повідомляв Укрінформ, Харківський бронетанковий завод (ХБТЗ) розпочав освоєння ремонту бронетранспортерів БТР-4Е. Перша машина вже перебуває на складальній дільниці.

Фото: Укроборонпром

Источник