Канадський виробник заявив про високу ефективність своєї COVID-вакцини

Канадський виробник вакцин Medicago опублікував дані третього етапу клінічного тестування своєї вакцини від коронавірусу, ефективність якої становила 71%.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує Toronto Star. 

Згідно зі звітом, дводозова вакцина від Medicago мала 71% успіху проти інфекції при всіх вивчених варіантах коронавірусу та 75% проти штаму Дельта, який зараз домінує у всьому світі.

Як зазначає видання, тестування було завершено до появи нового варіанта коронавірусу Омікрон.

У Medicago заявляють, що серйозних побічних ефектів від вакцини не було, а побічні ефекти були здебільшого від легкої форми до помірної.

Незважаючи на успіх уже затверджених вакцин від таких компаній, як Pfizer та Moderna, конкурування препаратів від коронавірусу ще не завершилося. Якщо міністерство охорони здоров'я Канади дасть зелене світло, вакцина компанії Medicago на рослинній основі стане п'ятим препаратом, дозволеним федеральним регулюючим органом, та першим, розробленим саме канадською компанією.

Керівництво компанії сподівається, що їхня вакцина стане ще одним доповненням до арсеналу в боротьбі проти коронавірусу. Вакцина від Medicago виробляється досить швидко і може зберігатися за нормальних температур холодильника, як і доза AstraZeneca, яку легко транспортувати.

Як повідомляв Укрінформ, поки немає доказів, що Омікрон краще уникає дії вакцин. За словами директора ВООЗ з надзвичайних ситуацій доктора Майка Райана, існуючі вакцини, як і раніше, мають захищати людей, які заразилися на штам Омікрон, від тяжких випадків захворювання на COVID-19. 

Фото: thestar.com

Источник