У Зеленського розповіли, хто зможе отримати подвійне громадянство

На думку чиновників, дана норма дозволить більш ефективно використовувати потенціал діаспори та українців, які тимчасово перебувають за кордоном.

В уряді мають намір дозволити мати подвійне громадянство громадянам України. Про це заявив віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, інформує Ukr.Media.

«Якщо в українському уряді з'являться нові представники діаспори, з громадянством Канади або США, але готові працювати на нашу країну, то українська держава повинна мати вже готову модель співпраці з ними, а не придумувати всілякі схеми», — вважає віцепрем'єр.

Таким чином, у сфері впливу української держави залишаться мільйони українців, які з різних причин покинули Україну та отримали громадянство іншої країни.

«Ми не повинні відмовлятися від цих людей. Ми й так втратили багато кого», — переконаний віцепрем'єр.

Кулеба вважає, що уряд може дозволити подвійне громадянство з США та Канадою, а також з Угорщиною та Румунією.

На думку Кулеби, толерантне ставлення держави до другого громадянства дозволить вирішити питання наявності у десятків тисяч українців угорських і румунських паспортів. Адже наші громадяни отримували їх лише заради безперешкодного переміщення по Євросоюзу.

Як вважає віцепрем'єр, це повинно зняти одну з гострих проблем у стосунках України з сусідніми країнами. При цьому Кулеба повністю відкидає можливість визнання Україною російського громадянства як другого.

«Право подвійного громадянства ні за яких обставин не повинно застосовуватися до країни-агресора», — упевнений віцепрем'єр.