Ці 5 змін у раціоні необхідно зробити, якщо у вас діабет другого типу

Людям з діабетом другого типу треба зробити певні зміни у раціоні.

Тим, хто перебуває у групі ризику розвитку діабету 2 типу, рекомендується внести корективи у свій раціон, щоб знизити ймовірність появи діагнозу. Лікарі клініки Майо рекомендують внести ці 5 змін якомога швидше, інформує Ukr.Media.

Більше ніяких газованих напоїв

Солодкі напої, такі як газовані напої, деякі фруктові соки і смузі, мають високий вміст цукру, а це означає, що після їх вживання рівень цукру у крові різко підвищується.

Замініть солодкі напої на воду — ви можете додати у воду скибочку лимона або кілька нарізаних ягід, щоб надати їй природний смак.

Обирайте більш здорові вуглеводи

Неправильний спосіб обробки вуглеводів може призвести до стрибка рівня цукру у крові після вживання високовуглеводних страв або закусок.

Ви можете використовувати глікемічний індекс для вибору продуктів з низьким вмістом вуглеводів, але загальне правило полягає у тому, щоб обирати вуглеводи з високим вмістом клітковини.

Скоротіть кількість червоного і переробленого м'яса

Отримання достатньої кількості білка є ключем до почуття задоволення і знижує ймовірність того, що ви будете покладатися на вуглеводи, щоб насититися.

Обирайте більш здорові джерела білка — яйця, курятину, рибу і сочевицю.

Їжте багато фруктів і овочів

Якщо ви намагаєтеся задовольнити свою тягу до солодкого, фрукти можуть стати відмінним способом з'їсти щось солодке, не викликаючи нового стрибка рівня цукру у крові. Обов'язково перевірте, скільки фруктів вам дозволено, оскільки їх вживання у великих кількостях може викликати підвищення рівня цукру у крові.

Обирайте корисні жири

Ваше тіло потребує жиру, але ви повинні переконатися, що їсте здорові жири. До них можна зарахувати жирну рибу, несолоні горіхи, авокадо і оливкову олію.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

Источник