В Україну прибуло 60 тисяч курсів пігулок від коронавірусу «Молнупіравір»- Коронавірус

В Україну прибуло 60 тисяч курсів пігулок від коронавірусу "Молнупіравір"- Коронавірус

До Києва доставили першу партію препарату від коронавірусу » Молнупіравір «, розробленого американської фармацевтичної компанії Merck Sharp&Dohme. Про це повідомляє міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у своєму Фейсбуці.

– Сьогодні в Україну прибуло 60 тис. курсів препарату «Молнупіравір», призначеного для лікування COVID-19. Роботи за контрактом «Молнупіравіруа» ми розпочали ще в листопаді, під час підготовки до наступної хвилі COVID-19. Тепер ці ліки допоможуть нам боротися із хворобою та рятувати життя пацієнтів із групи ризику, — написав Ляшко.

За його словами, найближчим часом МОЗ розподілить ліки та направить їх до регіонів. Також до квітня 2022 року в Україну прийде ще 240 тисяч доз препарату.

«Молнупіравір» — це противірусний препарат прямої дії, який блокує фермент, необхідний вірусу для відтворення генетичного коду. Цим самим він запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик тяжкого перебігу хвороби. Таблетки Merck стали першим дозволеним пероральним препаратом для лікування COVID-19 у Сполучених Штатах.

Джерело