Як допомогти дитині рідше хворіти взимку

Убезпечити дитину від зимових застуд досить легко.

Діти полюбляють зимові розваги. Вони катаються з гірок на санках, лижах, ходять на каток. Низькі температури, сніг і вітер можуть завдати шкоди здоров'ю малюків. Взимку вони схильні до інфекцій, вірусів, застуди. Як батькам уберегти дітей від хвороб, ми поділимося з вами нижче, інформує Ukr.Media.

Тримайте дитину у теплі

Переконайтеся, що одяг захищає її від холодного вітру. Використовуйте вовняні тканини, які зберігають тепло. Одягайте дитині шапку, светр, рукавички, щільну куртку.

Захищайте шкіру

Перед виходом на вулицю нанесіть на відкриті ділянки тіла сонцезахисний крем. Увечері, після купання, зволожуйте шкіру дитини. Навчіть її мити руки з милом після кашлю, чхання, повернення з вулиці, перед їжею.

Організуйте здорове харчування

Додайте до раціону продукти, що містять вітаміни, мінерали і антиоксиданти, які необхідні для підвищення імунітету. Давайте дитині цитрусові, фрукти, зелені листові овочі. Готуйте страви з капусти, томатів, додавайте до напоїв імбир, перцеву м'яту.

Оберігайте малюка від зневоднення

Переконайтеся, що дитина протягом дня п'є багато води, особливо перед виходом на вулицю. Давайте їй їсти овочеві та м'ясні супи.

Заохочуйте заняття спортом

Регулярні фізичні вправи — кращий спосіб зміцнити імунну систему дитини і вберегти її від застуди та інших хвороб. Разом ходіть на прогулянку взимку у парк, ліс, організуйте ігри на свіжому повітрі. Діти мають бути активними і рухливими.

Дотримуйтесь режиму сну

Дитина має прокидатися та лягати спати у один і той самий час. Здоровий сон сприяє зміцненню імунітету. Він повинен тривати не менше ніж вісім годин.

Організуйте цікаві заняття вдома

Коли на вулиці дуже холодно, запропонуйте дітям веселе проведення часу. Перед іграми, заняттями провітріть приміщення, зробіть у ньому вологе прибирання.

Источник