В Україні змінять принцип відстеження передачі COVID-19- Коронавірус

В Україні змінять принцип відстеження передачі COVID-19- Коронавірус

Фото: кадр з facebook.com/moz.ukr/videos/615398746213561

Міністерство охорони здоров’я змінило правила відстеження передачі коронавірусу. Тепер в умовах «червоного» рівня епідемічної небезпеки відстежуватимуться лише контакти високого ризику інфікування та тяжких наслідків захворювання. Про це під час брифінгу розповів голова відомства Віктор Ляшко.

За його словами, контактами високого ризику вважатимуть:

членів сім’ї інфікованого, вразливих контактних осіб за станом здоров’я, людей, які перебувають у закритих приміщеннях з високим ступенем ризику, наприклад, лікарнях та установах тривалого догляду.

Ляшко додав, що в Україні загалом спостерігається дуже високий рівень інтенсивності епідпроцесу гострих респіраторних вірусних інфекцій. Є ризик одночасно захворіти на COVID-19 та грип.

– Обидва збудники можуть призвести до появи пневмонії, дихальної недостатності та мати тривалі наслідки для здоров’я, – наголосив Ляшко.

У зв’язку з цим він попросив українців стежити за своїм здоров’ям та залишатися вдома за перших симптомів вірусного захворювання.

Міністр також нагадав, що в Україні напередодні вдвічі скоротили терміни самоізоляції та лікування пацієнтів із коронавірусом. Тепер повторний ПЛР-тест можна робити за п’ять днів.

П’ята хвиля коронавірусу була офіційно оголошена МОЗ 20 січня. У відомстві спрогнозували до 60 тисяч нових випадків на добу. Поступово країна наближається до даних показників – за останні 24 години у країні було підтверджено 34 353 нових випадків захворювання.

Джерело