В Полтавській області чоловік на очах у дітей покалічив собаку та викинув у смітник. ВІДЕО |

08.12.2021 14:00

              До поліції за допомогою звернулися місцеві мешканці міста Глобине. Громадяни повідомили, що стали свідками жорстокого побиття собаки на очах у дітей біля місцевої школи.

            Поліцейські доставили собаку до ветеринарної  клініки. За повідомленням директора ветеринарної лікарні, стан тварини тяжкий. Їй надається необхідна допомога. Ветеринари назвали собаку  «Лакі».  Покалічену собаку планує забрати до себе в родину спеціаліст сектору криміналістичного забезпечення слідчого відділу Полтавського райуправління поліції, який виїжджав на місце скоєння події.

           «Після отримання повідомлення про жорстоке поводження з твариною поліцейські одразу виїхали на місце події та розпочали розслідування інциденту. За попередньою версією слідства, 56-річний чоловік жорстоко побив собаку начебто за те, що вона задавила свійську птицю. Після знущань чоловік викинув покалічену тварину на смітник.  Свідками побиття собаки стали школярі, які перебували на спортивному майданчику навчального закладу». — Олександр Скриль, тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділення поліції №1 Кременчуцького  райуправління.

            Наразі слідчим відділу поліції №1 (м. Глобине) Кременчуцького райуправління поліції, під процесуальним   керівництвом Глобинської окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за кваліфікуючими ознаками частини 2 статті 299 (Жорстоке поводження з тваринами, вчинене у присутності малолітнього чи неповнолітнього) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. Правопорушнику повідомлено про підозру. У разі доведення вини у суді фігуранту загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

За матеріалами ВК ГУНП у Полтавській області.

Источник