Через вживання цих кількох овочів дуже важко схуднути

Вживання деяких овочів заважає схудненню.

Їсти більше овочів і фруктів, скоротити швидкі вуглеводи і шкідливі жири — ось, здавалося б, універсальна формула схуднення. На жаль, це не так: деякі овочі зовсім не сприяють схудненню. Розповідаємо, від яких "перевертнів" варто триматися подалі, якщо ви худнете, інформує Ukr.Media.

Баклажани

Ці овочі не є небезпечними для ваги, але вони, як губка, вбирають жир і олію. І коли ви їх смажите або запікаєте, разом з корисними овочами отримуєте до склянки рослинної олії, до того ж нагрітої. Це не приносить ніякої користі ані для фігури, ані для здоров'я.

Кабачки

Все те ж саме, що й з баклажанами, але є ще й крохмаль: його у кабачках нехай і не настільки багато, як у картоплі, але достатньо, щоб загальмувати процес схуднення. Будьте обережними!

Морква

Це удар у саме серце: така яскрава, така смачна, така корисна… і така солодка! Саме високий вміст сахарози й робить моркву небезпечною для нашої фігури, особливо якщо їсти її у необмеженій кількості. Тому одна, ну, щонайбільше, дві штучки на день — а більше не варто!

Буряк

Дуже корисний і смачний коренеплід, але, на жаль, він містить багато цукру, крохмалю і вуглеводів. Буряк варто їсти з обережністю у першу чергу тим, у кого підвищений рівень цукру у крові — цей овоч може призвести до стрибків рівня глюкози. Але навіть якщо у вас усе гаразд і резистентність до глюкози вам не загрожує, не надто захоплюйтеся цим овочем: є дослідження, які підтверджують, що споживання буряка стимулює організм запасати, а не витрачати жир.

Кукурудза

Якщо у вас є проблеми з рівнем цукру у крові або якщо ви маєте серйозний намір схуднути, на жаль, вам доведеться повністю відмовитися від кукурудзи. У цьому овочі забагато цукру, який здатен викликати стрибки рівня глюкози і порушити здоровий рівень інсуліну у організмі. Також варто бути більш обережними з консервованою кукурудзою: у кожній баночці дуже багато цукру і солі.

Источник