Чому не можна заспокоювати дітей за допомогою ґаджетів

Ґаджети заважають дітям вчитися заспокоюватися самотужки.

Багато батьків дають своїм маленьким дітям до рук планшети, телефони або садять їх перед телевізором для того, щоб заспокоїти. Через це малюки не виробляють у собі дуже цінну навичку самозаспокоєння, як показало дослідження вчених з Оксфордського університету, інформує Ukr.Media.

Всілякі екрани смартфонів, планшетів, ноутбуків і телевізорів є чарівною паличкою для багатьох молодих батьків. До неї з великим задоволенням вдаються у якості заспокійливого інструменту для малюків, які проявляють занадто велику активність і заважають батькам займатися власними справами. Попередні дослідження показували, що блакитне світло від цих екранів може негативно вплинути на якість дитячого сну.

І ось вчені з Оксфордського університету продемонстрували, що використання різноманітних екранів для заспокоєння малюків додатково не дає тим виробляти навичку самозаспокоєння, тобто вчитися тому, як самостійно заспокоюватися. Дослідники опитали батьків 575 малюків у віці від 8 місяців до трьох років з приводу того, наскільки багато часу їх діти проводили перед екранами протягом усього 2020 року. Виявилося, що чим довше тривав цей екранний період, тим гірше згодом діти могли контролювали власні емоції.

Вкрай важливо, щоб тепер тата та мами набагато рідше спиралися на цю методику дитячого заспокоєння і допомагали малюкам формувати самостійні навички щодо контролю над емоціями. Без цих навичок дітям буде дуже складно адаптуватися у житті.

Источник