ДТП з Ярославським: що каже поліція, прокуратура та сам бізнесмен- Події

ДТП з Ярославським: що каже поліція, прокуратура та сам бізнесмен- Події

Фото: facebook.com/aleksanderyaroslavskiy

У районі 534 км автодороги «Київ-Харків-Довжанський», увечері, 9 лютого, сталася автоаварія – автомобіль збив пішохода та втік з місця події. Постраждалий помер на місці події, а на цій ділянці правоохоронці знайшли автомобільні номери. У той же день місцеві журналісти встановили, що втрачені номери належать автомобілю з кортежу харківського бізнесмена та президента футбольного клубу «Металіст» Олександра Ярославського.

Нацполіція назвала Ярославського можливим учасником аварії – його викличуть на допит

10 лютого Міністерство внутрішніх справ оприлюднило заяву, у якій підтвердило факт ДТП на Харківщині. За версією поліції, автомобіль, який збив чоловіка, рухався із Чугуєва у напрямку Харкова. У відомстві наголосили, що особу водія не встановлено, як і особу загиблого чоловіка.

— У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють особу загиблого, а також всі обставини ДТП. Крім того, поліцейські встановлюють особу водія та викликають на допит можливого учасника ДТП – Олександра Ярославського, – заявили у прес-службі МВС.

ДТП з Ярославським: що каже поліція, прокуратура та сам бізнесмен- Події

ДТП з Ярославським: що каже поліція, прокуратура та сам бізнесмен- Події

Фото: khar.gp.gov.ua

Після аварії Ярославський відлетів до Лондона, а в його компанії назвали винуватця ДТП

У прес-службі Олександра Ярославського опублікували заяву, в якій підтвердили, що бізнесмен залишив територію України. У компанії стверджують, що поїздку було заплановано заздалегідь.

— 10 лютого 2022 року Олександр Ярославський відповідно до сформованого на початку поточного тижня робочого графіка відлетів до Лондона для зустрічі з сім’єю, — зазначено в повідомленні.

Щодо ДТП, у заяві зазначено, що за кермом автомобіля знаходився водій однієї з допоміжних служб DCH – компанії, яка належить Ярославському. У компанії стверджують, що водій прямував до Харкова для паркування авто, а в умовах обмеженої видимості скоїв наїзд на перешкоду, характер якої під час руху не розпізнав.

— Зранку було виявлено факт відсутності номерного знака, а також з’ясувалися інші обставини справи. Уповноважені співробітники повідомили поліцію та водій одразу прибув у відділення для допиту. Наразі він співпрацює зі слідством і очікує на оприлюднення запобіжного заходу, — йдеться в заяві DCH.

Сам Ярославський заявив місцевим ЗМІ, що в ніч із 9 на 10 лютого знаходився вдома та спав. Про те, чи належать знайдені на місці ДТП номерні знаки автомобілю з його кортежу – він не знає, оскільки «не слідкує за своїми номерними знаками».

— Я спав удома і вранці тільки дізнався про це. Послухайте, я ж не Нострадамус, звідки я знаю, — коротко відповів бізнесмен на всі запитання журналістів.

ДТП з Ярославським: що каже поліція, прокуратура та сам бізнесмен- Події

ДТП з Ярославським: що каже поліція, прокуратура та сам бізнесмен- Події

Фото: khar.gp.gov.ua

Підозру вручили працівникові Ярославського, який сам з’явився до поліції

Цього ж дня у прокуратурі на Харківщині заявили, що ще вранці (близько 09.00), 10 лютого, до правоохоронців з’явився 50-річний чоловік і повідомив, що саме він був за кермом автомобіля Mercedes-Benz G 63, який збив людину. Як з’ясувалося, чоловік працює у компанії бізнесмена Ярославського.

— До Слідчого управління з’явилася особа, яка працює у відомого харківського бізнесмена, і повідомив, що саме він був за кермом. Сам момент ДТП він не бачив, думав, що було зіткнення з твариною чи якимось предметом. Коли усвідомив, що сталося – найняв адвоката та прибув із ним у поліцію – повідомив прес-секретар прокуратури в Харківській області Дмитро Чубенко.

Як зазначив представник відомства, чоловікові вже повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу. Йому інкримінують ч. 2 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами» та за ч. 3 ст. 135 «Залишення у небезпеці» Кримінального кодексу. Санкції передбачають від 3 до 8 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без. Найближчим часом Київський районний суд Харкова обере йому запобіжний захід.

Водночас, слідчі не виключають можливу причетність до ДТП інших осіб. Наразі триває розслідування у справі, з’ясовуються всі обставини.

Єдиний підозрюваний у справі виявився «фальшованим»

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна через спробу правоохоронцями сфальшувати справу по ДТП автомобілем Ярославського. За його словами, чоловік, якому вручили підозру, фізично не міг перебувати за кермом у момент аварії.

— Щойно ухвалив рішення про звільнення начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна. Причиною таких моїх дій стало те, що сьогодні слідчі Харківської поліції подали в прокуратуру Харківської області підозру за скоєння резонансної ДТП, яка була складена на обличчя, що прийшла вранці, і заявила, що саме воно було за кермом авто, на якому було скоєно смертельну ДТП. Проте вже сьогодні стало відомо, що ця людина була під час ДТП в іншому місці, — заявив Монастирський.

Як зазначив глава МВС, через спроби приховати злочин та надання свідомо неправдивих показань справу має бути передано до Головного слідчого управління Національної поліції для повного та об’єктивного розслідування. Також міністр ініціює розслідування спроб фальшування справи про ДТП з автомобілем з кортежу Ярославського.

ДОВІДКА

Харків’янин Олександр Ярославський відомий в Україні не лише як бізнесмен, а й як президент харківського ФК «Металіст». Ярославський є засновником однієї з найбільших у країні бізнес-груп DCH. У 2016 році, за версією Forbes, увійшов до першої десятки найбагатших людей країни.

Джерело