Чи корисні домашні яйця — експерти розвінчали міф

Багато людей абсолютно даремно віддавали їм перевагу.

Вважається, що сільська продукція є більш якісною і корисною, проте в разі яєць це не зовсім так, інформує Ukr.Media.

За словами китайського експерта, різниця між домашніми і магазинними яйцями полягає лише в тому, який корм вживають кури. Домашні птахи харчуються вільно тим, що знайдуть, перебуваючи на вигулі. Вони їдять різні бур'яни, кукурудзу та зелень. За рахунок цього смак у яєць лише трохи відрізняється, проте різницю помітити складно. Кури на птахофабриках ж харчуються спеціальним збалансованим кормом, завдяки якому яйця містять в собі багато мінералів, таких як залізо, магній і кальцій. У сільській же продукції відзначається високий вміст холестерину, каротину і вітаміну В2.

Різниця в смаку є практично невідчутною, тому купувати сільську продукцію з думкою про те, що вони корисніші, не варто. Крім того, вона коштує зазвичай дорожче, тому покупці часто переплачують просто так.

Експерт зазначив, що сільські яйця з високим вмістом холестерину добре підійдуть для дитячого харчування. А ось ті мінерали, які містяться в магазинній продукції, слід вживати більш дорослому населенню. Таким чином, вибирати яйця потрібно виходячи з індивідуальних потреб свого організму.

Источник