Микола Марінов відвідав воїнів-інтернаціоналістів в обласному клінічному госпіталі ветеранів війни

 

У п’ятницю,11 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33 річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, представники обласної та міської влади відвідали воїнів-інтернаціоналістів у Миколаївському обласному клінічному госпіталі ветеранів війни.

 

Так, з воїнами поспілкувалися заступник голови Миколаївської ОДА Микола Марінов, народний депутат України Олександр Пасічний та Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

 

Микола Марінов зі словами подяки звернувся до воїнів-ветеранів.

 

«33 роки тому ми ще були дітьми, але на все життя я запам'ятав, коли поверталися наші родичі, сусіди, знайомі і яке враження вони на нас, дітей, справляли. Ми пишалися ними. Що мене найбільше вразило – це їх братерство та як вони трималися один одного й продовжують так робити сьогодні. Я вітаю вас та щиро дякую за мужність і відвагу», – сказав заступник голови ОДА.

 

Нагадаємо, що 15 лютого виповниться 33 роки з дня завершення неоголошеної Афганської війни. За різними даними понад 2500 українців не повернулися з Афганістану, 72 людини вважаються зниклими безвісти або потрапили в полон. Отримали поранення більш ніж 8 тисяч українців, 4 687 з них повернулися до рідних домівок інвалідами.