Бойовики продовжують не пускати патрулі ОБСЄ через лінію зіткнення

Бойовики російських збройних формувань знову не дозволили патрулям СММ ОБСЄ перетнути лінію зіткнення, цього разу біля Молодіжного та Золотого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в опублікованому на сайті Організації з безпеки та співробітництва у Європі оперативному звіті СММ ОБСЄ № 36/2021.

"Уранці 7 грудня в Луганській області збройні формування двічі не пропустили патрулі СММ до підконтрольних урядові районів, а ще в одному випадку затримали прохід спостерігачів. Патрулі Місії прямували з непідконтрольних урядові районів", — йдеться у звіті.

Перша відмова сталася о 09:00 на блокпості біля південного краю ділянки розведення сил і засобів у районі Золотого. Другу заборону зафіксовано об 11:05 на блокпості збройних формувань РФ на автошляху T0504, приблизно за 1,5 км на південний захід від Молодіжного. У першому випадку бойовики російських збройних формувань мотивували це "відсутністю гарантій безпеки".

"О 09:42 прохід іншого патруля СММ, який прямував через блокпост збройних формувань південніше мосту біля Станиці Луганської, було затримано приблизно на 33 хвилини. Члени збройних формувань обґрунтували це "відсутністю завчасного сповіщення", — зазначається у звіті.

Місія констатувала, що такі заборони "не лише обмежують свободу пересування СММ через лінію зіткнення, але й перешкоджають здійсненню матеріально-технічного забезпечення Місії, яке є вкрай необхідним для її ефективної роботи".

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська з кінця листопада перешкоджають патрулям СММ ОБСЄ перетнути лінії зіткнення на сході України.

28 листопада чинний голова ОБСЄ та генсек цієї організації закликали збройні формування РФ негайно зняти всі обмеження на пересування патрулів СММ.

Источник