Водій Ярославського загубив телефон

Водитель Ярославского (слева) с адвокатом. Фото: «Суспільне». Водій взяв на себе провину за смертельну ДТП на трасі Харків — Київ — Довжанський.

Нову підозру водієві Олександра Ярославського оголосити не змогли. У прокуратурі кажуть, що він не виходить на зв’язок. Адвокат заперечує цей факт.

Водій Олександра Ярославського не може вийти на зв’язок, бо загубив телефон. Про це KHARKIV Today повідомив адвокат 50-річного Олександра Бережного Тарас Богдашевський.

«Він загубив телефон, про що повідомив слідчому вчора. Як він може вийти на зв’язок? За допомогою азбуки Морзе? А мені ніхто не дзвонив. Сьогодні ми були у суді. Це неправда, що нас не можуть знайти. У суді також був прокурор, але інший, не той, що вчора», — повідомив захисник.

Коли його підзахисний міг загубити телефон, невідомо. За словами адвоката, він назвав слідчим три місця, де це могло статися. У інтересах слідства цю інформацію Богдашевський не поширює. Він каже, що його підзахисний ні від кого не ховається, і сьогодні був присутній на засіданні у Київському районному суді Харкова.

Раніше повідомляли: Терехов прокоментував ДТП із кортежем Ярославського

«Ми були у суді щодо обрання запобіжного заходу, який проходив за розкладом. Він надавав свій паспорт, розписувався», — каже Богдашевський.

Раніше речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив, що водій Ярославського «ховається від слідства, до суду не з’явився».

Нагадаємо, Олександр Бережний прийшов у поліцію вранці 10 лютого і повідомив, що напередодні пізно ввечері був за кермом одного з автомобілів кортежу Ярославського. Цей автомобіль уночі 9 лютого потрапив у ДТП на трасі Київ — Харків — Довжанський неподалік Чугуєва. Після цього водію, який працює водієм у готелі Ярославського та фірмі «Харків +», оголосили підозри, але суд не зміг обрати запобіжний захід і переніс засідання на 11 лютого. Вночі у Нацполіції повідомили, що є докази про непричетність водія до смертельної ДТП: нібито в момент скоєння він знаходився в іншому місці. Вдень 11 лютого йому планували оголосити нову підозру — у «приховуванні злочину».

Раніше повідомляли: Ярославського викликали на допит

Раніше KHARKIV Today писав, що близько 22:55, 9 лютого, у районі 534 км дороги Київ — Харків — Довжанський невстановлений автомобіль їхав з боку Чугуєва у напрямку Харкова і наїхав на пішохода. Внаслідок ДТП пішохід загинув. Кермувальник втік, але на місці залишилися номери — такі, які використовує кортеж Ярославського. Пізніше провину на себе взяв водій Ярославського, але у поліції впевнені, що на момент ДТП він був у іншому місці. Тому водієві змінюватимуть підозру з «порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть» на «приховування злочину».

Ярославський удень 10 лютого залишив Україну. Він відлетів до Лондона до сім’ї. У його пресслужбі повідомили, що Ярославські запланували відпочинок у горах до 19 лютого.

Джерело