Харківський адвокат розповів про життя загиблого під колесами кортежу Ярославського

 Фото: ГБР Загиблий мав шанс вижити.

Родичі чоловіка налякані та хочуть спокійно поховати сина.

«Це сумна історія одного хлопця з важкою долею наркозалежної людини, якій доводилося красти. У нього був шанс вижити, йому просто потрібно було почати виконувати закон і він би не опинився на місці ДТП, хоча це ніяк не виправдовує водія», — так починає свою розповідь про загиблого під колесами кортежу харківського бізнесмена адвокат Євген Мельниченко, який провів власне розслідування обставин ДТП. Висновки юрист опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Адвокат пише: «Загиблого у ДТП звали Максим, він народився 18 листопада 1985 року в Чугуєві. Жив із мамою 1959 року народження та старшою сестрою 1980 року народження. Закінчив ПТУ, одружився у 2013 році, але його спосіб життя змусив його дружину подати позов про розірвання шлюбу тоді, коли їхньому синові не виповнилося і року. Позов завернули, але потім його було подано повторно, шлюб розірвали у 2015 році, присудили аліменти».

Раніше повідомляли: Венедіктова розповіла про дивовижні обставини після ДТП з автомобілями Ярославського

З розслідування адвоката стає відомо, що чоловік був наркозалежним, лікуватися не бажав, займався дрібною крадіжкою і тричі був судимий. Також адвокат повідомляє, що «крім усього іншого, Максим «вчиняв психологічне насильство щодо рідної матері» і як приклад наводить  матеріали справи.

Вперше Максима засудили у грудні 2014 року за зберігання та виготовлення наркотиків у вигляді концентрату макової соломки і призначили умовне покарання. Але вже восени на ринку в Чугуєві він вкрав рожеву спортивну кофту «Adidas» вартістю 175 гривень. Свідки злочину не дали йому втекти і викликали правоохоронців. За цей злочин Максимові дали два роки позбавлення волі. Третя судимість була у 2017 році і теж за крадіжки. Взимку 2016 року він витягнув з кишені жінки мобільний телефон, а вже у 2017 році, пошкодивши вікна, вкрав жалюзі з лабораторного центру в Чугуєві. Сім штук. Вартість 654 гривні.

«За ці злочини Чугуївський міськсуд призначив Максиму покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, які він відбував в Олексіївській виправній колонії №25 у Харкові. Звільнили Максима О. достроково, адже п’ять років терміну мали закінчитися у вересні 2022 року. Зауважу, що на Максима О. були покладені зобов’язання дострокового звільнення, зокрема, після 22 години та до 6 години ранку не залишати місце проживання! Як відомо, ДТП сталася після 22 години ночі», — акцентує увагу адвокат.

Раніше повідомляли: ДТП за участю кортежу Ярославського: юристи пропонують допомогу сім’ї загиблого

Юрист повідомляє, що родичі загиблого (мати та сестра) відмовляються від участі у справі як потерпілі та просто хочуть «спокійно поховати тіло загиблого у землі…». Колишня дружина Максима, найімовірніше, також не братиме участі у справі як мати дитини загиблого чоловіка.

«Таким чином, для захисту водія автомобіля «Mercedes Benz 63 AMG» завдання полегшується, хіба що потерпілі (родичі загиблого) не поміняють свою позицію. Але поки вони налякані, розмовляти не хочуть і турбуються лише про те, щоб провести гідно в останню путь їхнього Максима, життя якого не було щасливим, та й обірвалося так безглуздо і страшенно раптово», — резюмує юрист.

Джерело