Лікарі назвали продукт, яким найкраще перекушувати гіпертонікам

Родзинки найкраще підходять гіпертонікам для перекусу.

Бажання перекусити може бути дуже сильним, але багато закусок є шкідливими для вашого кров'яного тиску і холестерину. Родзинки можуть бути корисним вибором, оскільки вони мають властивість знижувати артеріальний тиск, інформує Ukr.Media.

Причина, через яку родзинки можуть допомогти знизити тиск — високий вміст калію.

Калій — це мінерал і електроліт, який допомагає м'язам, що контролюють ваше серцебиття, працювати. Один з винуватців підвищення артеріального тиску — натрій.

За даними Американської кардіологічної асоціації, саме тут на допомогу приходить калій, оскільки він може зменшити дію натрію. Чим більше калію ви отримуєте з їжею, тим більше натрію ви виводите з сечею.

Цей мінерал також може знизити напругу у стінках кровоносних судин, що призводить до подальшого зниження артеріального тиску, згідно з даними благодійної організації.

Дослідження показало, що родзинки значно знижують гіпертонію у людей з помірним підвищенням артеріального тиску. У якості закуски учасники їли родзинки тричі на день.

Гарольд Бейс, доктор медичних наук, провідний автор дослідження, сказав:

"Наше дослідження показує, що якщо у вас є вибір між вживанням родзинок або інших закусок, таких як крекери та шоколадне печиво, краще з'їсти родзинки, принаймні, для артеріального тиску".

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.