Виділено два мільйони гривень на програму тероборони в Миколаївській області

 

Депутати Миколаївської облради затвердили Цільову програму територіальної оборони в області на 2022 рік та виділи два мільйони гривень на реалізацію її заходів.

 

Відповідне рішення вони прийняли у вівторок, 15 лютого, під час позачергового десятого засідання обласної ради.

 

На початку сесії голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім закликав проголосувати за програму територіальної оборони.

 

«Усі згодні, що у нас є ворог, що він вісім років. Всі згодні, що нам треба підтримувати тероборону. Ми також звернемося за допомогою до місцевого самоврядування всіх рівнів, аби наші військові мали все необхідне», – звернувся до присутніх очільник області.

 

Зі свого боку заступник голови Миколаївської ОДА Ігор Кузьмін детальніше розповів про обласну цільову програму територіальної оборони в Миколаївській області на 2022-2026 роки та відповів на питання депутатів.

 

Командир окремої бригади територіальної оборони Миколаївської області, полковника Роман Токаренко додав, що бригада існувала і раніше, але концепція тероборони змінилася. Тому, щоб оперативно виконувати завдання, нам обладнати кімнати для зберігання зброї, секретні кімнати тощо.

 

Зазначимо, що «за» дане рішення проголосували 35 депутатів.