На Харківщині судитимуть групу зухвалих інтернет-шахраїв. ФОТО | Події

16.02.2022 09:30

Члени злочинного угруповання, які відбували покарання у місцях позбавлення волі,  спеціалізувалися на незаконному заволодінні грошовими коштами користувачів сайту, розсилаючи «фішингові» посилання служби доставки. Коли потерпілі вносили дані банківських карток, вважаючи посилання на зазначений сайт достовірним, то їх гроші списувалися.

Харківська поліція закінчила розслідування злочинної діяльності організації шахраїв в інтернеті, яка керувалася з тюрми. Зловмисники були переконані, що легалізація грошей через криптовалюту дозволить їм залишитися непоміченими для правоохоронців.

Під час досудового розслідування слідчі провели понад 30 обшуків, один з яких – в установі відбування покарань, де перебували організатори злочинної схеми. В результаті було вилучено телефони, сім-карти, наркотичні засоби, боєприпаси та грошові кошти у сумі понад 250 тисяч гривень.

До відповідальності будуть притягнуті 9 осіб, п’ятеро з яких – неповнолітні. Зловмисникам інкриміновано 25 епізодів злочинної діяльності, двом особам пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочинів.

Протиправну діяльність злочинної організації викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам Харківщини спільно зі слідчим управлінням обласної поліції у серпні 2021.

Днями розслідування було завершене, матеріали кримінального провадження направлено до суду. Відповідно до санкції статей членам злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

За матеріалами ВК ГУНП у Харківській області

Источник