На Буковині мандри двох африканців за кращим життям перервали прикордонники. | Події

16.02.2022 20:30

Двох іноземців виявили прикордонники відділу «Фальків» на Буковині.

Про можливий незаконний перетин двома іноземцями інформацію до вищевказаного підрозділу надали офіцери відділу внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону.

Перевіряючи лінію державного кордону та прилеглу територію одній з пошукових груп вдалось вийти на слід двох невідомих. Чоловіків з явними ознаками переохолодження та втомою прикордонники виявили серед лісу, в межах прикордонної смуги. Зі слів затриманих, вони декілька днів блукали лісами Карпат. А тому зустріч з українськими прикордонниками була доволі радісною для знесилених іноземців.

«Горе-туристи» виявились громадянами Алжиру 27 та 26 років. Чоловіки прибули до України легально, з метою навчання в одному зі столичних вишів у листопаді минулого року.  Жодних документів у затриманих при собі не було, хто вони та куди направлялися стало відомо з їхніх слів.

На даний час студенти, яких врятовано від ймовірного переохолодження, а можливо й від смерті, знаходяться в пункті тимчасового тримання прикордонного загону. З’ясовуються всі обставини правопорушення.

За матеріалами прес-центру Держприкордонслужби України 

Источник