Принципи інвестування для початківців від найбагатшого інвестора сучасності

"Навіщо заново винаходити велосипед"? — те ж саме можна сказати про інвестиції і грамотне примноження грошей.

Є принципи вкладення грошей які добре зарекомендували себе, якими вже дуже давно і з великим успіхом користуються мільйони людей по всьому світу, інформує Ukr.Media.

Нижче описані правила, яких дотримується Уоррен Баффет, найбагатший інвестор сучасності. Навіщо заново винаходити велосипед, якщо можна скористатися мудрістю Баффета.

Отже, принципи інвестування для початківців інвесторів від Уоррена Баффета:

— Ви повинні купувати акції в той час, коли інші люди відчайдушно намагаються їх продати.

— Остерігайтеся емоцій: під їх впливом новачки збиваються з вірного шляху, проявляючи надмірний оптимізм, коли у них на рахунку з'являється великий "плюс", або ж стаючи надмірно песимістичними в тому разі, коли у них на рахунках утворюються великі збитки.

— Остерігайтеся невігластва: купуйте тільки те, що розумієте, і ніколи не переставайте вчитися. Коло компетентності: інвестуйте тільки в ті сфери і компанії, діяльність яких ви дійсно добре розумієте.

— Будьте терплячі: багато інвесторів занадто нетерплячі, щоб чекати хороших можливостей, і занадто нетерплячі, щоб дочекатися хороших фінансових результатів.

— Уникайте купівлі паперів емітентів з фінансовою звітністю, яку важко зрозуміти. Повинно бути легко зрозуміти, як бізнес заробляє гроші.

— Уникайте стартапів. Вони ще не встигли довести свою здатність тривалий час приносити стійкий прибуток. А додатковий галас навколо них різко знижує ймовірність того, що ви знайдете вигідні пропозиції.

— Все, що важливо в інвестуванні, суперечить здоровому глузду. А все те, що очевидно, помилково.

— Фінансові ринки циклічні: біржа і економіка слідують "хвилям" циклів. Тим не менш, новачки вперто очікують, що поточна тенденція на ринку продовжиться до нескінченності. Вони не бачать (і не вірять) зламу тренду.

— Купівля акцій означає покупку частини діючого бізнесу. Купуйте акції лише тоді, коли вони продаються зі знижкою в порівнянні зі звичайною вартістю.

— В інвестиціях немає призів за гарячкову активність. Швидше навпаки, це питання очікування тих рідкісних моментів, коли шанси заробити гроші значно переважують шанси їх втратити.

— Баффет ігнорує макроекономіку. Це занадто складно.

— Не позичайте гроші, щоб купити акції.

Источник